Garabonciás sajt Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 12. péntek, 07:34

Varázslatos ízek az érintetlen pusztából

Ha sajt lennék, akkor csak Garabonciás szeretnék lenni. Hogy miért? Mert a garabonciások nemcsak a sajt előállítására, de a sajtfogyasztás kultúrájának ápolására, továbbörökítésére is óriási hangsúlyt fektetnek. És ez a termékeken is visszatükröződik. Ezt az izsáki cég a kiskőrösi Agrár Expón ismét bizonyította. A kóstolás mellé mindenkinek járt az információ is, ez félkemény, ez kemény. Ez kecske, ez juh, ez pedig tehéntejből készült. Ez nyolc hónapig érlelődött, ez zöld pesto-s, bazsalikomos oregánós, ez pedig szarvasgombás.

Mint megtudtuk, az expó legkeresettebb terméke a natúr és füstölt kecskesajt volt, de nagyon vitték a tehéntejből készült parenyica sajtot is, mely a hagyományos szlovák elkészítési módnak köszönhetően végül egy kézzel gyúrt és feltekert sajtcsigaként várja, hogy az egészséges étkezés egyik alappillérévé váljon. Ugyanis a Garabonciás tejtermékek egytől-egyig a tej minden egyes lényeges alkotóelemét - fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor - megőrző alapanyagokból készülnek. Elsőszámú nyersanyaguk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietétikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén kiváló alkotóeleme az egészséges étrendnek.

  

Ha pedig sajt helyett kecske lehetnék, akkor szintén az Alföldi Garabonciás Kft-t választanám. Hogy miért? Mert legkorszerűbb tejfeldolgozó üzemcsarnok mellett lévő 600 állatot számláló kecskefarm a Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében helyezkedik el, így állataik az érintetlen alföldi pusztán nevelkednek. A kimondottan tejükért tartott kecskék 4-5 éven keresztül biztosítják a minőségi tejutánpótlást. Az érlelt félkemény és kemény kecskesajtok mellett tehén és juhsajtból is készítenek tejtermékeket, túrót, sajtkrémet, fűszerezett sajtgolyót és joghurtot is. A lágytermékek már szinte az összes nagy bevásárló központ polcán megtalálhatók, de ha valaki felkeresi a www.garabonciassajt.hu oldalt, akkor az online webáruházból is megtöltheti hűtőjét a sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú kézműves élelmiszerekkel. Ha megteszi, feledhetetlen gasztronómiai élményben lesz része!

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés