101 nyertes pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 08. hétfő, 09:07

Egymilliárd forintot osztott szét a JETA

Március 28–án, Dunapatajon tartotta az év első ülését a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma, ahol a tavaly beadott pályázatok eredményét is ismertették.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott alapítvány ülésén az érintett 41 település polgármestere feszülten várta 14-es napirendi pontot, melyben a támogatások odaítéléséről szóló döntést ismertették. Dr. Darányi Attila, Dr. Iván Katalin, Máté Péter, Varga Nelli kurátorok döntését Dr. Kovács Antal, a kuratórium elnöke ismertette, aki elmondta, hogy soha ekkora támogatási összeg nem állt rendelkezésre, és örömmel fűzte hozzá, hogy a beadott 136 pályázatból 101 pozitív elbírálásban részesült, ami egyben azt is jelenti, hogy nem volt olyan település, ahol ne hirdettek volna nyertest. A kérdés már csak az volt, hogy kinek hány pályázata nyert, ugyanis ez évben először több pályázat benyújtására is lehetőség volt.

A kedvezményezett települések az életminőség és az életbiztonság emelését szolgáló programokra, a közösségi épületek energia-racionalizálására és a helyi építészeti értékek megóvására kaphattak támogatást. Emellett új lehetőségként jelent meg a szolgáltatási infrastruktúra elemek megvalósíthatósági tanulmányainak elkészítését célzó támogatás, valamint elsősorban a kistelepüléseket segítő, a közösségi rendezvények megvalósításához hozzájáruló támogatás. Dusnoktól Soltig, Kalocsától Hajósig számos középület, községháza, napközi otthon, piactér, diáktábor, óvoda, orvosi rendelő, ravatalozó, könyvtár, művelődési ház, templom és sportpálya valamint járda újul meg, de több településen a falunapok és fesztiválok lebonyolításához használják fel a JETA által biztosított forrást.

Az Alapítvány a 2011-es fennállása óta csaknem 3,5 milliárd forint fejlesztési segítséget nyújtott az önkormányzatoknak. A megítélt támogatások közvetetten több mint 13 milliárd forint fejlesztést generáltak az érintett térségekben.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés