Folyamatosan gyűjtik az értékeket Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 04. csütörtök, 07:11

2014 májusában hozták létre a Kiskőrösi Települési Értéktárat, melyhez kapcsolódóan Acél István építészmérnök elnökletével alakult meg az Értéktár Bizottság.

Tevékenységükről félévente kötelesek beszámolni a képviselő-testületnek. A legutóbbi beszámolóra a március 22-i ülésen került sor. Ebből kiderült, hogy tavaly év végén Kiskőrösi Szent József Katolikus Templom, Kiskőrös második Petőfi szobra, a Rónaszéki Gyógyvíz, a Középső Bronzkori Központ és a Szivárvány Folklór Egyesület – Néptáncegyüttes is az értékek közé került. Az elmúlt fél évben az eddig felvett nemzeti értékek felkerültek Kiskőrös Város honlapjára (www.kiskoros.hu/kiskorosi-telepulesi-ertektar) ahol az érdeklődők fotókat és leírásokat is találnak. Emellett már a javaslattételi lap is elérhető elektronikus úton, hiszen az letölthető a város honlapjáról.

A testületi-ülésen kiderült, hogy a bizottság az utóbbi néhány hónapban új rendszert vezetett be az értékek és javaslatok gyűjtésére vonatkozóan, hiszen személyesen keresik fel az esetleges javaslattevőket. Igyekeznek az adott értékre vonatkozóan megfelelő szakértelemmel rendelkező embereket felkeresni. Az a tapasztalat, hogy örömmel fogadják a felkérést, ami jelentősen elősegíti a kiskőrösi értékek gyűjtését. Így szinte biztos, hogy az értéktár a következő időszakban még több elemmel fog bővülni.

  

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés