Font Sándor: A veszély valós, a nemzeti konzultációnak pedig súlya van Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 03. szerda, 14:25

Ezekben a napokban kell megkapni mindenkinek a kormány által kiküldött nemzeti konzultációs kérdőívet, melyet május 20-ig lehet visszaküldeni.

Az ívben hat kérdést tesznek fel a nemzeti függetlenséggel kapcsolatban. A témával kapcsolatban kérdeztük Font Sándor országgyűlési képviselőt.

Miért fontos, hogy minél többen kitöltsék és visszaküldjék a kérdőíveket?

- Nagy döntések és küzdelmek várnak Magyarországra a következő időszakban, a küzdelmeket pedig csak akkor tudja a magyar politika sikeresen megvívni, ha érzi az ország támogatását. Brüsszel egyre több ügyben akar a fejünk felett dönteni. Ha az alapvető nemzeti kérdéseket elvonják Magyarországtól, az nem lesz jó a magyar embereknek.

Milyen kérdések találhatók a kérdőívben?

- Bár vannak fizetett provokátorok, akik minden eszközzel próbálják gyengíteni a konzultációt, de lássuk már be, hogy nagyon súlyos húsbavágó, a magyar emberek mindennapjait alapjaiban befolyásoló kérdésekről van szó. Anemzeti konzultációban hat kérdést teszünk fel. Mindegyik kérdés a nemzeti függetlenségről és a nemzeti szuverenitásról szól. Ezekben a kérdésekben a kormánynak és a kormánypártoknak határozott véleménye van, de a magyar emberek támogatására is szükség van ahhoz, hogy álláspontunkat meg tudjuk védeni.

Brüsszel a hatósági energiaárak eltörlésével gyakorlatilag a rezsicsökkentés eltörlésére készül, ez a multiknak kedvezne és a magyar családok rezsidíjai így ismét az egekbe emelkedhetnek. A kormány szeretné megvédeni a rezsicsökkentést, az első kérdés erre vonatkozik. A következő abevándorláspolitikáról szól. Brüsszel ez év közepére ki akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát, arra akar kényszeríteni, hogy bontsuk le a fizikai és a jogi határzárat, és engedjük be a migránsokat. Nagyon fontos ezen kérdéskörben is az emberek támogatása, ez kell ahhoz, hogy a megvédjük az országot a illegális bevándorlókkal szemben.

Kikérjük az emberek véleményét abban is, hogy a migráció folyamatát segítő nemzetközi szervezeteket vonják-e jogi szabályozás alá és büntessék-e az ilyen tevékenységet, valamint hogy pénzügyileg átláthatóvá tegyék-e a belügyekbe beavatkozó fizetett külföldi aktivista csoportokat Ugyanis tarthatatlan, hogy fizetett provokátorok szabadon megtehessék, hogy bármikor kényük kedvük szerint megzavarják a mindennapok nyugalmát.

Az 5. illetve a 6. kérdés a munkahelyteremtő intézkedésekről illetve az adócsökkentésekről szól. Brüsszel ezekben is el akarja venni a döntés jogát a tagállamoktól. Nem szabad engedni, hogy Brüsszel diktálja nekünk, hogy milyen gazdaságpolitikát folytassunk, és mennyi adót fizessünk. Továbbra is mi magunk akarunk dönteni a magyar gazdaság jövőjéről és az adócsökkentésekről. Amióta Magyarország saját útját járja, a gazdaság erősödik, csökkennek az adók és nőnek a bérek.

Ezért azt kérjük az emberektől, hogy akinek fontos a nemzeti függetlenség, aki meg akarja védeni a rezsicsökkentést, aki meg akarja állítani Brüsszel elhibázott bevándorlás politikáját, az töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet és ezzel támogassa a kormány küzdelmét. Ezt akár elektronikus úton is megtehetik a http://nemzetikonzultacio.kormany.hu/kerdessor/ oldalon is.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés