Napelemes fejlesztés a halasi kórházban és a kőrösi szakrendelőben Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. április 28. péntek, 08:26

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával folytatódhat a kiskunhalasi kórház azon törekvése, hogy megújuló energiával váltsák ki az intézmény villamos energia szükségletének egy részét.

A 105 millió 966 ezer forintos projekt keretében a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, továbbá a kórház által működtetett Kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézetben napelemes rendszerek kerülnek kiépítésre.

A megvalósítás során a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban 129,6 kWp beépített csúcsteljesítményű, és a Kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézetben 44,28 kWp beépített csúcsteljesítményű polikristályos technológiával készült napelemes modulok kerülnek beépítésre, a hozzájuk teljesítményben megfelelő inverterekkel együtt.

A kivitelezési munkák megkezdéséhez a munkaterület áradására, mindkét telephelyen április 4-én került sor. A kivitelezést az Első Magyar Biogáz és Szolár Korlátolt Felelősségű Társaság végzi. A napelemes rendszer a már korábban telepített rendszerekkel együtt tovább növeli a kórház megújuló energiaforrásból biztosított villamos energia ellátását. A jelenlegi beruházás során megvalósuló rendszerek által termelt villamos energia a kórház éves igényének várhatóan közel 8-10 százalékát fedezi majd.

A projekt befejezésének tervezett napja: 2018. február 16.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés