Falusi disznóvágás Császártöltésen Nyomtatás
Írta: sajtoteam   
2017. március 09. csütörtök, 14:36

Január 28-án, szombaton, a Tájház udvarán került sor a régi hagyományokat felelevenítő falusi disznóvágásra, melyre az egész falu lakosságát vártuk.

A hideg idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a húsdarabolásra, feldolgozásra, és a kolbász, illetve a hurka ízesítésre, töltésre. A bátrabbak be is kapcsolódtak a munkába. A reggeli pálinka áldomásnak köszönhetően nagyon jól haladt a munka. Reggelire hagymás vér, sült máj, friss pecsenye került az asztalra, amelyet a résztvevők ingyen megkóstolhattak. Eközben ügyes kezű asszonyok régi recept alapján hájas kalácsot sütöttek a Teleházban, a Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvány szervezésében. Meggyes, mákos, diós és lekváros töltelékkel, különböző formázással készültek a finomabbnál finomabb sütemények.  A délelőtt folyamán a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol az Agape Team Missziós Csoport Alapítványnak köszönhetően gyöngyfűzést is tanulhattak. A hagyományos disznótoros ebédre orjaleves, sült hurka és kolbász készült. Nem hiányzott az asztalokról az ecetes torma és a savanyúság sem. A közreműködők munkáját semmi sem dicsérhette jobban annál, hogy minden tálról gyorsan elfogyott az étel.