Tázláron megtartották a már hagyománynak számító népdaléneklőversenyt. Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. március 07. kedd, 08:17

„A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életedet.”

Március 4-én, Tázláron megtartották a már hagyománynak számító népdaléneklőversenyt. Ebben az évben Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából az iskola éneklő diákjai, szülők és pedagógusok a mesterre emlékeztek.

Szalai Timikeközépsős óvodás dalcsokra nyitotta meg az eseményt, majd Péli Ottóné ének tanár köszöntötte a jelenlévőket.

Az énekversenyt megnyitó gondolatokat Papné Csipak Andrea, az iskola igazgatója közvetítette.

A kötelező népdalt Vincze Beatrix, 8. osztályos tanuló mutatta be hangszeres kísérettel, Pap Fanni és Pap Petra közreműködésével.

A verseny során 29 általános iskolás énekelt, akiket a szakértő zsűri – Ulakcsainé Lovas Jolán, a Kiskunhalasi Zeneiskola egykori igazgatója, zenetanár; Horváthné Németh Angéla, a Rozmaring Asszonykórus tagja; Balogh Tibor, az iskola egykori igazgatója -  méltatott.

Az 1. és 2. osztályosok Mártáné Czékus Györgyi, a Művelődési Ház vezetője irányításával  népi játékokkal színesítették az eseményt.

Az arany minősítést Fábián Zora (1. o.), Takó Szandra(1.o.), Bán Bíborka(2.o.), Fazekas Bálint(2.o.), Péli Viola(2.o.), Mezei Léna(3.o.), Varga Csenge(3.o.), Ajtai József(6.o.), Bálint István(6.o.) tanulók kapták.

A rendezvény egy Kodály-vetélkedővel, majd uzsonnával zárult.

   Kodály gondolatai ma is időszerűek és figyelmeztetnek bennünket, elgondolkodtatnak. Feladatunk – szülőknek, nevelőknek egyaránt – a kodályi örökség megőrzése és továbbítása, mert csak ez az út vihet előre a nevelés teljes körű hatékonyságához.

Nevelni szeretettel, magyar nemzeti értékekkel és zenével – ahogyan Kodály is tette, mert

 

„boldogabb ifjúságból lesz boldogabb nép.”

 

Köszönik a támogatást Tázlár Község Önkormányzatának, a tázlári általános iskola Diákönkormányzatának és Szülői Munkaközösségének, a Művelődési Háznak, valamint a Rozmaring Asszonykórusnak.

Szöveg: Péli Ottóné

      
       

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés