Új szolgálati gépjármű segíti a halasi közterület-felügyelőket Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. március 03. péntek, 09:22

A kiskunhalasi közterület-felügyelet munkatársai ünnepélyes külsőségek mellett, a városháza díszudvarán február 13-án megtartott, sajtó nyilvános eseményen vették át azt az új szolgálati gépjárművet, amely mobilabb közterületi jelenlétet biztosít az önkormányzat rendészeti feladatait ellátó szervezetnek.

 Az ünnepségen Fülöp Róbert polgármester a jármű átadását követően arról számolt be: az elmúlt évek fejlesztései idén is folytatódnak. A technikai megújítás jegyében tovább bővítik a térfigyelő rendszert, pályázati forrásból gyakorlatilag megduplázzák a közterületi kamerák számát. A közbiztonsági szempontból frekventált helyeken elhelyezendő újabb kamerákról a rendőrséggel egyeztetnek, de az informatikai rendszer megújítása mellett éjjellátó készüléket is beszereznek.

A polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni: a közterület-felügyeletnél a fejlődés 2005 óta töretlen. A most újonnan szolgálatba állított Fiat Fullback pick-up gépjárműt megelőzően a mezőőri szolgálat kapott új autót. A jelenleg működő közterületi kamerarendszer 73 kamerával 22 helyszínen segít őrködni a város rendje felett.

A szükséges humánerőforrás biztosítása érdekében szintén léptek. A most szolgálatban álló 9 fős állományt közel megduplázták. Ezzel megteremtették a lehetőségét annak, hogy a közterület-felügyelők hétvégi és éjszakai szolgálatot is elláthassanak. A létszámemelésből fakadóan tehát nagyobb közterületi jelenlétet tudnak biztosítani Halas közterületein, hogy ezzel is növeljék a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

 

Az államhatárhoz közeli, két befogadó központtal is rendelkező városban felértékelődött a közbiztonság

 Amint az köztudott, az államhatárhoz közeli, két befogadó központtal is rendelkező városban felértékelődött a közbiztonság, és mint az a február 13-i eseményből is megállapítható,  annak erősítéséből az önkormányzat is kiveszi a részét. A polgármester arról is beszámolt: most van előkészítés alatt az a közbeszerzési eljárás, amelynek keretében idén 66 millió forintot fordíthatnak a technikai korszerűsítésre.

A közterület-felügyelők látható örömmel vettek birtokba az új, feliratozott szolgálati járművüket, amellyel a megye egyik legnagyobb közigazgatási területén élő  halasiak  minden bizonnyal gyakran találkoznak majd a jövőben. 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés