Get Adobe Flash player
Elismerés és köszönet Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. február 27. hétfő, 08:50

A vállalkozók munkája a fejlődés sikerének kulcsa

Évek óta hagyomány Kiskőrösön, hogy Domonyi László polgármester fogadást ad azon vállalkozók tiszteletére, akik adóforintjai jelentős mértékben hozzájárulnak a város költségvetéséhez. Idén az eseményre január 27-én, a városháza dísztermében került sor.

Ez évben kilencven olyan vállalkozó tett eleget a meghívásnak, akik áldozatos munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy a város stabil gazdasági alapokon nyugvó, élhető és szerethető legyen.

  

- Kegyetlen jók a vállalkozásaink! A városvezetés csak köszönettel és elismeréssel tartozik nekik! Azt kell mondjam, ilyen emberekkel lehet előre haladni. Az elmúlt uniós ciklusban Kiskőrös a vállalkozókkal együtt közel 16 milliárd forintos támogatást tudott megszerezni. Egy 15 ezres kisvárosban ez a szám óriási siker, ami nemcsak az adófizetésben, de az itteni vállalkozások minőségében is megmutatkozik. Mindannyian komoly hasznát látjuk annak, amit ezek a cégek elértek. Abból a nyereségből, amit ők évről-évre beforgatnak, azokból a fejlesztésekből, amit megvalósítanak, azokból a stabil munkahelyekből, amelyeket létrehoztak nemcsak a dolgozók és családtagjaik, de az egész lakosság profitál. Az általuk befizetett adók is kellenek ahhoz, hogy fejlődni tudjon a város. A képviselő-testület felelőssége az, hogy a vállalkozók által befizetett adóból jó és előremutató dolgokat valósítsunk meg – nyilatkozta lapunknak az esemény kapcsán Domonyi László polgármester, aki a vállalkozói fogadáson köszöntötte és bemutatta a hivatal részéről megjelenteket, dr. Turán Csaba jegyzőt, dr. Nagy Gabriella aljegyzőt, valamint az osztályvezetőket és helyetteseiket. Emlékeztetett arra, hogy ők azok a hivatalnokok, akik szakmai munkájukkal, hozzáértésükkel segítik és koordinálják az önkormányzat és a vállalkozók közös munkáját, amiért külön elismerését fejezte ki. A város első embere ezután részletesen is ismertette a város középtávú célkitűzéseit, hangsúlyozva, hogy mindezeket a vállalkozók szorgalmas és áldozatos munkája nélkül szinte lehetetlen lenne megvalósítani.

    

- Nem véletlen, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy egy élhető, gyönyörű várossá váljunk. Azt szeretnénk, ha az ország másik részén élő szakember ajánlatot kap egy kiskőrösi cégtől, akkor egy másodpercig se hezitáljon azon, hogy ide költözzön-e. Tudjuk, hogy fontos az első benyomás, ezért szépítjük folyamatosan a köztereinket, hiszen elsőként a látvány az, ami megfogja az embereket és ez az, ami komfortossá teszi a várost a lakosság számára. De mi ettől sokkal többet szeretnénk nyújtani. Ha van egy szép város, ha kiváló iskoláink vannak, ha megfelelő az orvosi ellátás, ha minőségi a kultúra és sokszínű a sportolási lehetőség, akkor képesek leszünk nagyvárosi életet biztosítani az itt élőknek. A fejlesztések mellett ezért is fontosak a rendezvényeink. Lehet, hogy esetenként az idősebb korosztály már-már soknak érzi a programokat, de a fiatalok örülnek annak, hogy van élet a városban, hogy vannak lehetőségek a találkozásra és a közös időtöltésre. Ezekhez a rendezvényekhez a vállalkozók támogatása ugyanúgy elengedhetetlen, mint a fejlesztések kapcsán. A siker kézzel fogható, hiszen a főtérre nagyon sokan szoktak kijönni egy-egy rendezvényen. Úgy vélem, hogy ebben a mai korban, ahol egy számítógép segítségével gyakorlatilag, ha hetekig ki sem mozdulunk otthonról, akkor is mindent meg tudunk kapni, el tudunk intézni, még inkább felértékelődnek a közösségi események. A mi felelősségünk, hogy kimozgassuk az embereket a mindennapok nehéz, stresszes életéből és lehetőséget adjunk arra, hogy kikapcsolódjanak, hogy legalább egy fél órára elfelejtsék a napi gondokat, miközben jól érzik magukat. Ezek is hozzátartoznak ahhoz, hogy Kiskőrös egy jó élhető település legyen. És ezekhez is szükségünk van a helyi vállalkozókra, akik önzetlen támogatásukkal nemcsak anyagilag, de erkölcsileg is hozzájárulnak a sikerekhez. Mi pedig évente egyszer, ezzel a fogadással szeretnénk megköszönni nekik azt a közös munkát, amely előre viszi városunkat!

     

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés