IX. Magyarok Vására a kiskunhalasi Piactéren Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. február 23. csütörtök, 08:04

2017. március 15-én, szerdán, civil kezdeményezésre, a Hazatalálás Baráti Kör jóvoltából Kiskunhalason megrendezésre kerül a IX. Magyarok Vására.

A rendezvény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése. A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát. Vásárunk a helyi hagyományőrzők együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált, távolabbi országrészekből és a határon túlról is nagy számban érkeznek hozzánk. Az idén is több, mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa városunkban portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.



Érkezik hozzánk fazekas, kosár- és gyékényfonó, csuhéműves, fafaragó, kovács, hangszerkészítő, kékfestő, textil- és szőnyegszövő, hímző, viseletvarró, ostor- és nyeregkészítő, babakészítő,tűzzománcos, méhész, sajtos, mézesbábos, bőrdíszműves, ékszerkészítő, gyöngyfűző, szíjgyártó, rongyműves, szabó-varró, fajáték- és íjkészítő, tojás- és bútorfestő, kádár, szűcs, tímár, gölöncsér, cserépkályhás, erdélyi kürtőskalácsos, pék, cukrász, lekvárkészítő, gyógynövényes, gombász, hentes, olajüttős, késes, papírmerítő, nemezelő, szekérkészítő, könyves, kézi- és marionett bábos, foltvarró, szappankészítő, gyertyaöntő, kertész, horgoló, faesztergályos, selyemfestő, cipész, ötvös, körhintás, valamint jó vásárhoz illően étel - ital is lesz bőven.

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják az ide látogatókat!

Fellépőink:

8:00 Himnusz Vladár Károly előadásában

9:00 Vladár Károly népzenész hangszer bemutatója

10:00 "Mátyás király juhásza" - Olasz Etelka mesemondó

11:00 Kiskun Táncegyüttes és a

Halasi Művészeti Iskola néptáncos növendékei

12:00 "Jó ebédhez szól a nóta" - Halasi Népdalkör

13:00 Korinda Zenekar, Szeged

14:00 Halas Táncegyüttes -gyermek, -felnőtt tánccsoport

  A nap folyamán közreműködik Horváth István zenésztársaival.

A fellépőkről részletes bemutatkozás az alábbi linken található: https://www.facebook.com/hazatalalas/
 

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés