Get Adobe Flash player
Kazinczy-verseny volt Kalocsán Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. február 22. szerda, 15:10

Dunapatajon, Hajóson és Kalocsán is vannak szépen beszélő gyerekek

Immár három éve annak, hogy a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó programsorozatot a „Szép Magyar Beszéd” versennyel indítja a Tomori Pál Városi Könyvtár. Ez évben az intézmény régi-új helyén, a Művelődési Központ egykori épületében került sor a Kazinczy-verseny területi megmérettetésre január 23-án.

  

Az idei zsűriben dr Bittman Józsefné, Farkasné Bekes Rita, Megyesi Lapos Éva, Palásti Nóra, Sipos Nikolett és Szombati Szilvia pedagógusok ültek, akik összetett szempontok szerint értékelték az indulókat. A szövegértést, szöveghűséget, hangvételt, hangképzést, hangsúlyozást, szünettartást csakúgy figyelniük kellett, mint azt, hogy mennyire természetes a versenyző beszéde. A győztesek nemcsak elismeréseket vehettek át, de továbbjutottak a megyei fordulóba is.

Az 5-6. osztályosok közt első helyen Király Bálint, a Dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója végzett, akit Csókás Kinga készített fel a versenyre. A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának diákja, Szabó Áron Timóteus a második helyezett lett, őt Csókás Kinga készítette fel. A harmadik helyet szintén „belvárosis” diák érdemelte ki, hiszen Tóth András állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Felkészítő tanára Filvig Ágnes volt.

A 7-8. osztályosok versenyében a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolájának tanulója, Varga Soma végzett, kinek felkészülését a nem oly rég nyugdíjba vonuló Kovácsné Bényi Ilona tanárnő segítette. A második és harmadik helyen a Hajósi Szent Imre Általános Iskola diákjai végeztek, Katzenbach Kitti a második, Haris Zita pedig a harmadik lett. Mindkettőjüket Hirtné Umenhoffer Katalin készítette fel a versenyre.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés