Emelkedtek a bérek Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. február 22. szerda, 15:08

A február 15-i képviselő-testületi ülésen fogadták el a honatyák Kiskőrös Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetését 8 milliárdot meghaladó főösszeggel.

- Költségvetésünk stabil és amit összeállítottunk, az hűen tükrözi a 2017-es évi munkánkat – mondta a tervezetről Domonyi László polgármester, aki az előző évek gyakorlatától eltérő, a kiadási oldalon jelentkező változásokat részletesen ismertette. Ezek közül kiemelkedő tétel a személyi juttatások emelkedése.

- A 2017. január 1-ével végrehajtott nagyfokú béremelés a város éves kiadásait 96 millió forinttal növelte és minden dolgozónkat érinti – ismertette a polgármester, aki örömmel számolt be arról, hogy az egyes területeken a kötelező bérminimum felett is növelni tudta az önkormányzat a béreket, ami nemcsak a jó gazdálkodásnak, de a helyi sikeres vállalkozóknak valamint a lakosok által befizetett adóforintoknak is köszönhető.

Az év elejétől végrehajtott béremelés kapcsán a garantált bérminimum önkormányzati szinten 103 főt érint, mely 42,2 millió többletkiadást jelent. Emellett 21 fő óvodai dolgozó részesült béremelésben, és nőtt a védőnői díjazás, valamint a bölcsődei és szociális ágazati összevont pótlék is. A kulturális illetménypótlék beépítése 19 főt érint.

- Mindez nagymértékben terheli a költségvetésünket, de örömmel tettünk ennek eleget, hiszen Kiskőrösön közel 180 főt érintett a béremelés, ami azt is jelenti, hogy ennyi család életkörülménye javult. Sikernek könyvelem el, hogy a béremelést úgy tudtuk végrehajtani, hogy közben stabil maradt a költségvetésünk – zárta mondandóját a polgármester.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés