Összevonták az iskolákat Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. július 05. kedd, 08:39

 

Augusztus elsejétől a megyei önkormányzat összevonja a fenntartásában működő kiskőrösi és a kecskeméti Juhar utcai speciális tantervű iskolákat. Az összevont intézmény élére egy évre Radicsné Szerencsés Terézia kapott igazgatói megbízást. 

Az európai gyógypedagógiai stratégiának megfelelően régiónkban is módszertani központi hálózat kialakítására törekednek. Így érhetik el azt, hogy minden sajátos nevelésű gyermek a korai szakasztól kezdve egész életén keresztül megkapja a fogyatékosságához illeszkedő szolgáltatást. A két intézmény között sok a közös pont, van óvodai, általános iskolai, és szakiskolai egység, valamint szakszolgálat. 

Ugyanakkor vannak eltérések is. A Juhar utcai intézményben elsősorban értelmileg akadályozott gyermekek oktatása-nevelése folyik, míg az országosan is elismert referencia intézményként működő kiskőrösiben a tanulásban akadályozottak képzését végzik. A hasonlóságok és a különbözőségek segítik azt, hogy a két intézmény kollektívája tanulhasson egymástól. A cél az, hogy a 129 kecskeméti, valamint a 57 kiskőrösi pedagógus között olyan szakmai csoportok alakuljanak, ahol lehetősége lesz mindenkinek erősségei kibontakoztatása mellett a teljes megújulásra, fejlődésre. A szakmai munka átszervezése mellett az összevont intézmény gazdaságos működtetését is vizsgálják.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés