Keresztes Ildikó kiskőrösi mecénással Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2011. június 06. hétfő, 14:13

Örömmel vállalta a kiskőrösi fellépést Keresztes Ildikó, a hazai rock egyik legjobb előadója, az X-Faktor tehetségkutató műsor zsűritagja. Pontosan érkezett, pörgős és lendületes volt, no és nőies, kedves. Mint egy valódi rockerlány.


Büszkén említette, hogy baráti szálak fűzik városunk egyik vállalkozójához, Mészáros Györgyhöz. Karrierje elején ugyanis egy Toyotát kapott tőle használatba, az autókereskedő ezzel támogatta a, Erdélyből áttelepült fiatal énekest. Ildikó – mint mondja - azóta is hálával tartozik ezért a nemes gesztusért Gyurinak.


- A fellépésre is egyenesen a Mészáros házból jövök, ahol Erzsike világszínvonalú kávéját kóstolhattam meg újra. A szponzorból barátsággá fejlődött kötődés mellett azt is meg kell említenem, - mondja mosolyogva a művésznő – hogy nagyszerű dolog, hogy itt, Petőfi szülőháza oldalában ünnepel a város! Óriási lenne, ha az általam is oly nagyra becsült költő itt lenne most közöttünk! Szívesen venném, ha dalszövegíróként közreműködne a dalaimban – osztotta meg képzeletbeli időutazását Ildikó.

Utolsó két lemeze kapcsán hatalmas sikert könyvelhet el. Mikor lesz a folytatás?
- Ha minden jól alakul, őszre megjelenik az 5. szóló albumom, ami csupa új dalokat fog tartalmazni. Ellentétben a két utolsóval, ami feldolgozáslemez volt nagymértékben.

Az X-Faktor kapcsán egy új arcáról ismerhettük meg. Milyen élményeket, tapasztalatot adott Önnek a vetélkedő?
- Először nem akartam elvállalni, mert éreztem, hogy annyi időm sincs, hogy a saját életemmel foglalkozzam, nem hogy mások életébe beleszóljak. Aztán beadtam a derekam, időközben nagyon megszerettem. Nem csak szakmailag volt kihívás, hanem emberileg is. Energia-fatalista vagyok, vagy gőzerővel csinálok valamit, vagy sehogy.


Mit tanácsol a mai kezdőknek?
- Hogy valaki hosszú távon megmaradjon ezen a pályán, sok minden kell. A jó hang csak egy dolog a szükséges legalább ötből. A tehetség mellett kell a színes egyéniség, különben nem figyel rád senki. A szakmai alázat és nagyon sok erő, hogy ne add fel a mélypontokon. Rengeteg buktató, számtalan kudarc érni a kezdőket, amin mind túl kell lépni.

Az ismertséget is meg kell tanulni kezelni. Jó ügy mellé állni, karitatív szolgálatot vállalni, hogy ne csak a bugyuta híreket gyártsák rólunk a bulvársajtóban. A színpad azonban mindig maradjon szent a művész számára.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés