Mindenkit érhet baleset! Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. június 06. hétfő, 10:54

A közelmúltban a Tv híradásai harsogták a következő eseményt. Szétszerelés közben egy daru felborult, egy munkást magával sodort, egy dolgozó súlyosan, többen könnyebben sérültek.
Munkahelyi baleset történt.


Egy idő után napirendre térünk a történtek felett, azonban miként éli meg az eseményeket a munkavállaló és a munkáltató?
Munkából kiesett idő. Kórházi ápolás, gyógyszerek. Lábadozás. Kiesett jövedelem. Rehabilitáció. A történtek feldolgozása. Lelki trauma.

Csak néhány dolog, ami a baleset következménye. A legnagyobb veszteség, ha addigi munkáját nem képes, nem tudja folytatni. A tragédia, ha a baleset következtében életét veszti.
A munkáltatót is veszteség éri, mivel a baleset a dolgozóját érte, pótlása nehéz.

Ki és hogyan fizeti a hitelt, tartja fenn a megszokott életszínvonalat, segíti gyermeke, gyermekei fejlődését? Milyen jövőképpel folytathatja életét? Súlyos, sokszor megoldhatatlannak tűnő gondok, segítség kell a folytatáshoz. Van megoldás!

Munkáltatói balesetbiztosítás.
Limitált fedezettel minden dolgozó védelem alatt állhat, baj esetén megoldott az anyagi támogatás. Melyek a leggyakoribb balesetek? A csonttörés, a zúzódások, a közlekedési balesetek, az esésből származó sérülések, stb…

Gyermekek védelme:

Hír: 9 éves kisfiú az úttesten átguruló labdája után szaladt, miközben egy arra közlekedő jármű elütötte. A gyermek könnyebb sérülésekkel megúszta a veszélyes találkozást.
Lassan vége a tanévnek. Gyermekeink szabadabban mozognak, gondtalanul élvezik a nyár örömeit, de veszélyérzetük minimális, sokszor meggondolatlanok. Az államilag támogatott tanuló balesetbiztosítás csupán minimális biztosítási védelmet nyújt. A szülők mérlegelésén múlik, hogy választanak-e kiegészítő biztosítási védelmet gyermekük számára.

Bárkit érhet baleset:
Hír: Szabályosan közlekedő kerékpáros elé ugrott egy kutya. Az eb sérülések nélkül megúszta a találkozást a kerékpáros nem volt ennyire szerencsés. Ő csonttörést szenvedett.
Magánemberként is történhetnek bárkivel véletlenszerű, előre nem látható, kiszámíthatatlan balesetek. A kerékpározás a vízi sportok a túrázás, egy külföldi nyaralás is rejthet veszélyeket, de egy elszabadult, felügyelet nélküli, akár játékos eb is okozhat kellemetlen meglepetést.

A balesetek jelentős száma emberi gondatlanság, figyelmetlenség következménye. Erre az eshetőségre számos biztosítási védelem adott, vásárolható.
Választhatunk lakásbiztosításunkon belül is családi balesetbiztosítási csomagot, vagy dönthetünk önálló egyénre szabott termék választása mellett is. A legfontosabb, hogy baj esetén ne a kilátástalanság érzése legyen úrrá rajtunk.

Gondoskodhat magáról egy sportoló, vagy egy extrém sportot űző amatőr is?
Igen. Mint tudjuk, 2007. január 1. óta a kötelező egészségbiztosítási járulék nem fedezi a veszélyes (extrém) és hivatásos sportolás közben elszenvedett balesetek miatt szükségessé vált egészségügyi szolgáltatásokat. Nem kell lemondani a sport örömeiről a balesetbiztosítás fedezi a vállalt kockázatokat.

És a statisztika:
Közel 690 ezer orvosi ellátást igénylő baleset történik évente hazánkban, vagyis percenként megsérül valaki. Felkészült egy váratlan baleset következtében kieső jövedelem pótlására, az extra költségek fedezésére?
Milliós összegű balesetbiztosítás akár napi 39 Ft-ért. Valós anyagi segítség a gyógyulás magas költségeinek fedezésére, anyagi biztonság a hátramaradottaknak.


Fuchs Tibor
Az Ön szakértő partnere
Petőfi tér 9.
78/514-083
www.korosblank.hu

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés