S.O.S Csikóvár Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2011. június 02. csütörtök, 08:43

Szomorú kép fogadta a Bem iskola táborvezetőit, amikor a szezon nyitására Csikóváraljai táborukba érkeztek.
Az intézmény saját üdülőterületén lévő két, néhány éve felépített szálláshelyiség tetőszerkezete teljesen tönkre ment.
- Ahogy a hó elolvadt, átáztatta az egész tetőszerkezetet, a mennyezet a víz súlyától beszakadt, és az egész gipszkarton fal felszívta a nedvességet. Minden csupa penész volt, szinte mindent ki kell cserélnünk – mondja lehangoltan Némethné Fazekas Erika, a tábor vezetője. A 16 gyereknek helyt adó kisházak három szobából állnak, most mind a három teljesen tönkre ment.

- A felújításra elkezdtünk gyűjteni, 400 ezer forint jött össze. Ez azonban korántsem elég a munkálatokra. Csupán arra jut, hogy az Akker Tüzépnél kedvezményes áron beszerezhettük az anyagokat. A munkadíj kifizetésénél már hozzá kell nyúlni az éves tábori fenntartási összeghez.

A tető már kész, a falakat jelenleg cserélik. A teljes gipszkartonozást Gubán Imre apuka felajánlásból végzi, sőt az anyagköltséget is felvállalta a Gubán család. Ezt követően az ágyakat kell lecsiszolni, újralakkozni. Szerencsére a matracokat meg tudtuk menteni. Bár a biztosító is fizet valamennyit, minden pénzünket felemésztette a felújítás. Itt állunk a nyár előtt, és nincs miből fenntartani a tábort - számolt be szomorú helyzetről Némethné tanárnő.

A Bem iskola ezúton kéri a szülőket,
vállalkozókat, és mindenkit, aki csak teheti,
segítsen a csikóváraljai gyermektábor újraépítését.

Támogassa a Bem iskolás gyerekek nyári üdülését!

Az anyagi felajánlásokat
az iskola titkárságán fogadják.
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés