Get Adobe Flash player
Nemzetközi ifjúsági tábor Kiskőrösön Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. augusztus 27. péntek, 14:13

Negyedik alkalommal szervezte meg a kiskőrösi Fidelitas a Pátria Nemzetközi Ifjúsági Tábort, ahová a helyi fiatalok mellett Kiskőrös partnervárosából, Margittáról is érkeztek magyarok. Csatlakoztak a programokhoz a soltvadkertiekkel együtt azok partnertelepüléséről, Sarmaságról, valamint Kiskunhalasról is huszonévesek.
A fiatalok történelmi témájú előadások mellett, augusztus 20-án este fáklyás ünnepségen vettek részt, ahol rövid ünnepi beszéddel, verssel, és a Himnusz eléneklésével ünnepeltek.

A következő napokban a soltszentimrei Csonka toronyhoz kirándultak, esténként pedig a Pátriában szórakoztak a résztvevők. Napközben strandoltak és hosszasan beszélgettek, meséltek magukról a különböző településekről érkező táborozók. Vasárnap este Maksa Zoltán humorista szórakoztató előadása vezette fel a búcsúest hangulatát.

A kiskőrösiek Szedmák Tamás vezetésével, a következő hónapokban segédkeznek vidéki ifjúsági szervezeteknek hasonló kapcsolatokat építeni partnervárosuk fiataljaival, így jövőre még több résztvevőt szeretnének a Fidelitas táborba invitálni.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés