Get Adobe Flash player
Szent Istvánra emlékeztek Kecelen Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 08. szerda, 10:15

Különös jelentőséggel bírt idén augusztus 20-a, hiszen ezen a napon lépett életbe az a törvény, amelyet már az áprilisban megválasztott új kormányunk hozott, és amely megkönnyíti a határainkon túl élő magyarok számára a magyar állampolgárság megszerzését.


Az ünnepségen Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte a jeles napon megjelenteket, majd a műsorban elhangzó szavalatok, történelmi és egyházi énekek, legendák, mind-mind Európa-szerte ismert első nagy királyunk nagyságát emelték ki.


A Hetrec Néptáncegyüttes utánpótlás csoportja nagy sikert aratott


Meghívott előadóként érkezett a városba Veszprémy László alezredes, történész, a Hadtörténeti Intézet igazgatója, aki végigvezette István király jelentőségét koronázásáról napjainkig, segítségével bepillantást nyerhettünk a számunkra kevésbé ismert történelmi eseményeket mozgató eszmékről, gondolatokról.

Az ünnep fényét a Szent Cecília kórus egyházi énekei, Dvorácskó Mária Magdolna szavalata, Farkas Fanni által közvetített István király legenda, a Tüskös zenekar népzenébe oltott dalai, valamint a Hetrec Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjának fellépése emelte és színesítette. A város kemencéjében sült kenyér egy-egy falatkája pedig emlékeztetett mindenkit arra, hogy ezen a napon az új kenyeret is ünnepeltük.





 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés