Ünnepi gondolatok augusztus 20-án Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 31. kedd, 08:09

A kiskőrösi polgármester ezt követően emlékeztetett a hazánk ezeréves fennállása óta minket ért külső támadásokról, belső viszályokról, melyek ismeretében elképzelni is nehéz, hogy ennyi viszontagság közepette hogyan tudott maroknyi nemzetünk fennmaradni, Európa közepén.


Domonyi László: Az elkövetkező évben mindenkinek asztalára kerüljön elegendő kenyér

- Fontos tudni, hogy ők, a régiek adtak nekünk egy országot, amelyben otthon érezhetjük magunkat, ők adtak nekünk egy nyelvet, amelyen énekelhetünk, anekdotázunk, vagy szerelmet vallhatunk. És ők hagyták ránk a hitet, hogy imádkozhassunk, ha úgy érezzük, kérdőjelekkel lett teli az égbolt felettünk.

Ők adták az alapot, amire a jövőnket építhetjük. A jövő kulcsa azonban a mi kezünkben van. Tanuljunk meg újra hinni, higgyünk magunkban, higgyünk a családunkban, higgyünk egymásban és higgyünk a szeretetben - mondta Domonyi László.

A polgármester ezután az új kenyér ünnepéről is szólt. Köszönetet mondott a földművelőknek, a szőlősgazdáknak, akik mindent megtesznek azért, hogy hazánk a keresztény Európa részeként mezőgazdasági nagyhatalommá válhasson és hozzájárulnak ahhoz, hogy napjainkban is meglegyen a mindennapi kenyerünk.

- Magyar földön hagyomány, hogy ezen a napon megszegjük és megízleljük az idén aratott gabonából sütött, megszentelt új kenyeret, megerősítve hitünket, hogy jövőre is lesz mindennapi kenyerünk.

Ezen a szép napon kívánom, hogy az elkövetkező évben mindenkinek asztalára kerüljön elegendő kenyér. Isten óvja és vezesse Magyarországot, óvja Kiskőröst! - fejezte be ünnepi gondolatait a polgármester.


Az ünnepi megemlékezés résztvevői ezután mindnyájan fogyasztottak az összetartozást és jólétet jelképező, Kiss Ernő katolikus plébános által megszentelt kenyérből és megízlelték a megáldott újbort is.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés