Segítséget kérnek a mozgáskorlátozottak Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 30. hétfő, 12:40

Nemcsak munkalehetőség ez nekik, hanem alkalom arra is, hogy társaságban, barátok közt töltsék el, egyébként magányosan pergő napjaikat.

Jó szándékú vállalkozók segítségével többen közülük bedolgozói munkalehetőséghez jutottak, azonban a többiek sem ülnek tétlenül, szorgalmasan pergetik a horgolótűt, varrnak, hímeznek, fajátékokat készítenek. Jó tudni, hogy gyorsan és pontosan dolgoznak, és már most várják a rendeléseket a gyönyörű karácsonyfadíszekre, a hófehér angyalkákra, hópihékre, harangokra, gömbökre, a kedves kis hóemberekre, vagy az aranyszínben fénylő kis dióhéj hercegnőkre.

Érdemes benézni hozzájuk, hiszen ízléses és egyedi, romantikus pompába öltöztethetjük ezekkel a díszekkel karácsonyfánkat. De aki függönyt, terítőt akar beszegettetni, vagy akár csak egy nadrágot felvarratni, az is bátran térjen be hozzájuk, hiszen még ruhák átalakítását is szívesen elvégzik.

Mozgásukban korlátozott sorstársak közül sokan vannak, akik hozzájuk is segítségért fordulnak. Anna az ő nevükben kéri, hogy gondoljunk azokra, akik az életvitelüket megkönnyítő segédeszközöket a közgyógyellátási szabályok változásai miatt nem tudják megfizetni.

Senki ne dobja ki, vagy ne hagyja porosodni a padláson a feleslegessé vált segédeszközöket, hanem keresse meg az alkotóházban Annát, aki felvállalta, hogy közvetít a nemes lelkű felajánlók és a rászorultak között. Szükségük lenne tolókocsira – elektromos kerekesszékre – fürdető-székre, szobai wc-re, járókeretekre, járóbotokra, kerekes járókeretekre, kádülőkékre, ágy- és hánytálakra.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés