A nagy kiskőrösi visszatérés Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 30. hétfő, 09:23

A többszörös bajnok versenyzőpáros egy vadonatúj, gyári fejlesztésű Ford Fiesta S 2000-es versenyautóval mutatkozott be a Veszprémi futamon.

A világ egyik legújabb fejlesztésű, a mérnökök és a hozzáértők szerint is az egyik „legszuperebb gépcsoda” máris meghozta a sikert. Abszolútban a 12. helyen zártak a kiskőrösiek.

- Az új autóval régi vágyunk vált valóra – mondja Zsolti, szemmel látható örömmel. - Kategóriaváltást szerettünk volna véghezvinni, de csak úgy, ha arra képes járművet tudunk előteremteni. Egy szlovák szponzor segítségével mindez valóra válhatott. Az új autót tőlük béreljük, csak a szervizműveletek maradtak a csapatnál.

Magyarországon nem volt még ilyen autó.
Bemutatnád az olvasóknak?
- A menettulajdonsága sokkal jobb, mint a Super 1600-nak, sokkal jobb a súlyelosztása. Szinte mindegyik kerékre ugyanannyi súly jut, ezért nagyon jó az egyensúlya.

Négy kerék meghajtású, így a murvás talajon és a nagyobb kanyarokban is stabil az út tartása, nagyobb a kanyarvételi sebessége. A fejlesztés komolyságát mutatja, hogy a bukókeret kiválasztásánál 58 fajtát próbáltak ki, mire a lehető legjobbat beépítették.

Hány lóerős?
- Ez jó kérdés! Amikor a gyárban rákérdeztünk, azt mondták, hogy elég lesz. De azt is rögtön hozzá tették: a sofőrnek meg sose elég!

Mi volt az első benyomásod az új autónál?
- Egyszerűen fogalmazva: remek! A kocsiban minden benne van, minden kézre áll. Majdnem két ujjal lehet kormányozni, még murvás versenyen is. Schumacher is azt mondta: a tökéletes kanyarvétel és a totálkár között csupán egy hajszál a választóvonal.  Nekünk most ezt a hajszálnyi határt kell kitapasztalnunk ezen a gépen.

Maradt a Kakuszi féle narancssárga szín, ami szinte már a védjegyetek?

- Az új autó alapszíne fekete, de a díszítés természetesen a szokásos sárga. Már amennyi a reklámfeliratokból látszik. No és persze a „Köszi Apu” felirat is megmaradt. Ez számunkra tiszteletbeli ügy!

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés