Akkor szüret: Kecel volt az első Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 23. hétfő, 12:40

Augusztus 14-én vidám felvonulással vette kezdetét az ünnepség, melynek élén a hagyományos szüreti koszorút a helyi karate együttes tagjai hozták. A helyi és a környékbeli településekről érkezett lovasok és a feldíszített fogatok élén, a vezérfogaton Haszilló Ferenc polgármester mellett ott ült Font Sándor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke is.

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik sokat tettek azért, hogy az ünnep fényes és sikeres legyen. "Büszkék vagyunk az itt termett szőlőből szorgos munkával készült minőségi borainkra" - mondta Haszilló Ferenc.
Font Sándor átadta az ünneplőknek Bányai Gábor, megyei közgyűlés elnökének üdvözletét, majd hangsúlyozta a mezőgazdaságból élők hétköznapjainak állandó küzdelmét.




- Nekünk a szőlő- és gyümölcstermesztés a múltunk, a jelenünk és a jövőnk, hiszen a mezőgazdaság az egyetlen, amely tömegeknek biztosít megélhetési lehetőséget vidékünkön. Ezért az élhető vidékért a legvégsőkig küzdeni fogunk - hangsúlyozta Font Sándor.


A megnyitó beszédek után a fogatok végigjárták a település főutcáit, majd a szabadtéri színpadon folklórműsorral folytatódott a szüreti ünnep.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés