Átadták az új közösségi házat Páhin Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 18. szerda, 12:39

Az új épületegyüttes valódi éke lett a községnek: stílusában ötvözi a hagyományőrzést, és a modernizációt. Tégladíszítése emlékezteti a látogatókat az elődök tiszteletére, a belső tér korszerűsítése pedig az újkornak való megfelelést hangsúlyozza.

Vajdáné Frei Anita, a megszépült intézmény vezetője elmondta, hogy az átalakításra igencsak megérett előző művelődési ház több mint 50 éve épült. Régen a nagyterem volt a mozi is egyben, mert akkor még „divat” volt a filmvetítés.

Ma erre a szolgáltatásra már nincs lehetőség, a modern technika a kistelepüléseknek megfizethetetlen, és vélhetően akkora igény sem lenne rá, hogy gazdaságos legyen. Évtizedeken át ez az épület adott otthont kulturális rendezvényeknek, báloknak, sőt még a helyi lakodalmaknak is.


- Évek óta szerettük volna megújítani ezt az intézményünket, de önerőből szinte lehetetlen lett volna – veszi át a szót Oroszi István polgármester. - Tavaly azonban megnyertünk egy pályázatot, mely óriási segítség volt álmaink megvalósításában.

Ezzel a lehetőséggel sikerült a régi művelődési házat, valamint a korábbi könyvtár épületét összeépíteni és teljesen felújítani. Az alapoktól a tetőig – mutatta be örömmel az új épületet a község vezetője.


- A gondosan elkészült épületegyüttesben található nagyterem, klubhelység, számítógép terem, tanácskozó, és olvasó szoba, valamint itt kapott állandó helyet a hegybíró és a falugazdász is – kalauzol bennünket Vajdáné Frei Anita, aki elmondta: szeretnék, ha a településen működő klubok, társaságok, egyesületek, vállalkozók is látogatnák, és használatba vennék az új épületegyüttest.

A fiatalabb korosztályt is várják, akik kipróbálhatják magukat cso-csóban, asztaliteniszben, kártya és társasjátékban. Valamint odaülhetnek a számítógép elé, ha információra van szükségük, vagy csupán csevegni akarnak az interneten.


Az ünnepélyes megnyitón Oroszi István polgármester szavai után Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a lakosságot, és kívánta, hogy töltődjön meg élettel, vidámsággal, szeretettel az új közösségi tér. Majd az egyházak képviselői szentelték meg az újjáépített intézményt, a polgármester pedig átvágta a szalagot, amivel átadta a teret ünnepélyesen a lakosságnak.


A nagyteremben az óvodások, iskolások, a mazsorett csoport, valamint helyi fiatalokból álló formáció adott műsort. Az udvaron pogácsa, sör bor, üdítő és zene várta a vendégeket, majd éjfélig tartó mulatsággal zárult a megnyitó.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés