Halözön a keceli Naturán Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 18. szerda, 12:30

 

Panaszra ugyanis nem volt oka a szabadba érkezőknek azon a hétvégén: ezer ágra sütött a nap. A meleg azonban nem csökkentette a fogási kedvet, hiszen csodálatos pontyok, dévérek, keszegek és busák akadtak horogra a megmérettetésre áhító pecások legnagyobb örömére.

A mintegy húsz versenyző reggeltől koradélutánig élvezhette a kikapcsolódás minden örömét. A fák alatt bográcsban rotyogott a csülkös bab, a tó melletti halászcsárdában pedig jéghideg nedűkínálat várta a szomját oltó horgászokat és a családtagjaikat. Az eredményhirdetésnél pedig kiderült, hogy érdemes a Naturán szerencsét próbálni. Sokan fogtak sokféle halat.

Az első helyen idén Kiss László keceli horgász végzett, aki a győzelmével korábbi bajnoki címét védte meg.
- Hat pontyot és négy dévért sikerült fognom, összesen 10680 grammot. Folyamatosan változtattam a csalit, hogy kapás legyen. Kipróbáltam a kukorica szinte minden változatát: pálinkásat, erjesztettet, de a pellett is hozott a horogra halat.

A legnagyobb halam 1,7 kg-os ponty volt. Kicsit tartottam tőle, hogy mások sikeresebbek lesznek, mert 2,5 kg-os pontyot is partra húztak a versenytársak. Sőt némelyeknek még busa is a horogra akadt! Pásztor Lajos kiskőrösi horgászbarátom a háttérből számos kitapasztalt trükköt osztott meg velem a verseny ideje alatt, és ezek bejöttek!

Az ember mindig tanul valami újat, még akkor is, ha maga a víz nem ismeretlen a számára. Két éve járok ide, nagyon szeretem, mert szép, tiszta környezet fogad, sok a hal, és baráti a hangulat.

Második helyen Kovács László öregcsertői pecás zárt, 8140 grammal. Harmadik lett Varga János keceli horgász 7260 grammal. A díjazottak értékes horgászfelszerelésekkel gazdagodtak. A kellemesen eltöltött szombatot közös lakoma zárta, ahol a versenyzők megosztották egymással frissen szerzett horgász-élményeiket.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés