Múzeumi programsorozat Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 04. szerda, 14:02


„A paraszti polgárosodás tárgyi világa és a nemzeti jelképek” témában a kiskőrösi tájház A szlovákság és a Petőfi-kultusz Kiskőrösön címmel nyert, és a szüreti napok alkalmával nyílik majd a szülőház udvarában szabadtéri kiállítás, mely szeptemberben múzeumpedagógiai foglalkozásokkal kapcsolódik össze.

A leporellókon, tablókon a szlovákság kultúráját kívánják bemutatni, valamint olyan kiskőrösi illetőségű híres embereket, akik élete, vagy munkássága összefonódott a Petőfi-kultusszal. A kiállítást novemberben az emlékmúzeum galériájában is berendezik, és ebben a hónapban is várják a diákokat a múzeumpedagógiai foglalkozásokra.

Ugyancsak része az országos programsorozatnak a Magyarországi Tájházak Szövetsége országos találkozója, melyet ebben az évben várhatóan mintegy 60-70 fő részvételével városunkban rendeznek meg, szeptember végén. Ekkor fogadja Kiskőrös a szövetség országos vándorkiállítását is, amely a magyarországi tájházakat – köztük a kiskőrösi Szlovák Tájházat - mutatja majd be-tudtuk meg Kispálné dr. Lucza Ilona múzeumigazgatótól.

Boda Zs.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés