Üveglapra festett üzenetek Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 03. kedd, 12:51

Egyedi és különleges stílus, őszinte, tiszta érzelmek, gazdag motívumok, valamint pazar színvilág jellemzi Dávid Júlia üvegfestő művészetét. A marosvásárhelyi születésű, napjainkban Szegeden élő művésznő kalandos, mozgalmas és tartalmas élete, tapasztalata és bölcsessége, lelkének finomsága jelenik meg minden egyes alkotásában, ami elhagyja műhelyét.

 


Dávid Júliával személyesen is találkozhatunk majd Kiskőrösön


A pillanatok töredéke alatt megálmodott művei pedig a világ minden sarkába elviszik az üveglapra festett üzenetet.

Ki-ki a maga érzelem- és gondolatvilága szerint ugyan értelmezheti Júlia festett képcsodáit, mégsem lehet nem meglátni az ősök hagyatékát, a hagyományos népi kultúra apró elemeit és nem lehet nem „kiolvasni” belőlük a Haza, a Szülőföld üzenetét, valamint Isten szavát.

Dávid Júlia egyszerre testesíti meg a másokra odafigyelő embert, a gondoskodó anyát, a mindig segítő, vidám barátot, a kedves és bájos nőt és az alkotás végtelenségébe merülő művészt. Személyesen is találkozhatunk vele és megcsodálhatjuk pompázatos színekben ragyogó alkotásait szeptember harmadikán az Ágnes Galéria megnyitóján.

- Megtisztelt Ági megkeresése és felkérése. Arra gondoltam, hogy nincs nagy baj ebben az országban, ha vannak még ilyen emberek, akik tudják, hogy nem véletlen nép vagyunk, akik hisznek a művészet átható és értékmentő erejében - mondta Júlia, aki Ágival együtt szeretettel várja az érdeklődő művészetkedvelőket.

-bzs-

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés