Tánc, ami az életre nevel Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 03. kedd, 09:23

A látványos produkciót komoly felkészülés előzte meg, a gyerekek a kánikulai melegben is fáradhatatlanul koptatták a cipőjüket. A közönség vastapssal jutalmazta a már-már profi módon előadott páros és csoportos táncokat, amelyeket Babenyecz Erika és Varga Tamás tánctanárok irányításával sajátítottak el.

 

Annak ellenére, hogy a fülledt levegő szinte vibrált, a gyerekek lelkesen mutatták be tudományukat. Alig volt szusszanásnyi idő két tánc között, mindemellett háromszor is átöltöztek. A folyosón is lázasan gyakorolták a következő produkció tánclépéseit.

 

Az öt éve működő egyesületben ritkán cserélődnek az arcok. Dulai Sára és testvére Gyuri három éve tagjai a csapatnak, mely, mint mondják olyan, mint egy nagycsalád, jóban-rosszban összetartanak.
- Nagyon élvezzük és várjuk a nyári táborokat - mondja Sára. - Bár a körülmények igen egyszerűek, tantermekben lakunk, ahová a saját matracunkat, ágyneműnket visszük, bőröndből öltözünk, de nem ez a fontos, hanem hogy együtt vagyunk és táncolunk.

 


Judák Laura, Ványi Ildikó, Gyurján Adél és Dulai Sára már haladóknak számítanak


Az elmúlt két évben hétvégén hazamentünk pihenni, de idén nem így történt. A tánctanárunk Erika úgy tervezte, hogy elvisz minket két délután is a strandra, de mi leszavaztuk, mert annyira szeretünk táncolni.
Reggelente fél 7-kor keltünk, majd futottunk egy nagyot és erősítő gyakorlatokat végeztünk.

 

Reggeli után ismét bemelegítés, utána fél óra pihenő. Ezt követte a háromórás standard táncedzés. Ebéd után négyig pihenőt tartottunk, ilyenkor beszélgettünk, társasoztunk, vagy elmentünk fagyizni. Ezt megint három órás, latin edzés követte.


Zsember Milán
biztosan vezette Tamás Vivient

Este vacsora után, aki még a hatórányi edzés után bírta, gyakorolhatott. Nagyon sokan ezt tették, mert annyira lelkesítő, amikor összeáll a produkció. A kicsik - akik még csak egy éve táncolnak – jöttek velünk, segítettük őket, mint ahogyan nekünk is segítettek az idősebbek.

 

A táncban nem csak az a csodálatos, hogy megtanulunk a zene ritmusára mozogni, hanem, hogy rengeteg embert ismerünk és szeretünk meg. Erikának is az a célja, hogy minél összetartóbbak, alkalmazkodóbbak és kitartóbbak legyünk, hogy megálljuk a helyünket az életben.

 




Csoportkép: Ványi Gábor, Ványi Ildikó, Dulai György, Dulai Sára, Rózsavölgyi Rebeka, Rózsavölgyi Erik, Barabás Rita, Geiger Vivien, Geiger Zsanett, Krich Noémi,
Krich Dominik, Gebei Bálint, Néző Vivien, Sólyom Fanni, Gyurján Adél, Dunai Rudolf, Litauszki Gábor, Sipiczki Fanni, Zsember Milán, Pszota Máté, Lehoczki Dominik,
Beszedics Ferenc, Judák Laura, Csavajda Ádám, Csavajda Evelyn, Markó Kira, Markó Milda, Ráduly Adél, Pásztorka Nárcisz Bianca, Veress Zsanett Bognár Csenge,
Tamás Vivien, Petróczki Bianka, Babenyecz Erika és Varga Tamás tánctanárokkal.






Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés