Hulladékból építettek autót Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 02. hétfő, 13:30

 

Pálinkás Ádám, Szabadszállási Gréta, Csepedi Áron és Gyurján Gábor ötleteit Döme Géza, a gimnázium fizika tanára segítette az megvalósításban. Másfél hónapig tartott a közös munka, az elkészült járgánnyal végül a döntőbe jutottak.


Az Audi mérnökei a legjobbak közé sorolták a kiskőrösi fiatalok művét.


Harmadik alkalommal rendezte meg az Audi a fiataloknak szóló kreativitást, innovációs készséget és csapatszellemet erősítő versenyét, melyen a kötelező feladat egy mozgásra képes jármű elkészítése volt. Szigorúan kikötötték az elkészítendő versenymű paramétereit: nem lehetett belső égésű vagy elektromos motor-hajtású, sem másfél kilogrammnál nehezebb, valamint húszméteres távot kellett önállóan megtennie úgy, hogy közben villamos energiát termel, ami látható is. Méretében pedig nem lehetett nagyobb 50×50×50 centinél.


Pálinkás Ádám, Szabadszállási Gréta, Csepedi Áron és Gyurján Gábor munkáját fizika tanáruk, Döme Géza segítette.


A 11. osztályos kiskőrösi fiatalok egy stirling (hő-lég) motorral neveztek, ami a mezőnyben egyedülálló ötletnek bizonyult. A leginkább tűzoltóautóhoz hasonlító gépcsodát használt DVD lemezből, kémcsőből és egyéb háztartásban megtalálható hulladékokból állították össze. Nagy segítséget kaptak Döme Géza tanár úrtól, aki a fizika specializáción oktatja a kreatív növendékeket.




A villamos energiát termelő járművet működés közben kellett bemutatni.


A csapat minden tagja műszaki irányultságú, így nem csoda, hogy lelkesedtek a kihívásért, remek lehetőségnek találták a versenyt és az azzal járó Audi birodalom megtekintését.

Vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés