Get Adobe Flash player
Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 02. hétfő, 09:28


A július 13-án elrendelt tilalom értelmében az erdőktől számított kétszáz méteren belül még az erre kijelölt helyeken sem szabad tüzet gyújtani. A határozatlan ideig tartó rendelkezés szerint a parlagfű- és a gazégetés is tilos.
Térségünkben a fenyőerdők és borókások vannak a legnagyobb veszélynek kitéve.

Az aljnövényzet száraz, ami könnyen lángra kap az eldobott cigaretták, a szemétégetés és az őrizetlenül hagyott tüzek nyomán.
A tilalom megszegői alapestben szabálysértést követnek el, ami hatvanezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető. A jelentősebb kárt okozó tűzgyújtások már bűncselekménynek minősülnek, ennek ellenére mégis ez az egyik leggyakoribb tűzkeletkezési ok a térségben.

- Az elmúlt években rendszeresen előfordultak ilyen esetek, sokszor sajnos tudatosan is – fogalmaz Paksi Dénes, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka. - A legnagyobb probléma az, ha őrizetlenül hagyják a tüzet. A tilalom hatálya alatt semmi esetre sem, az követően is csak szigorú felügyelet mellett, az erre kijelölt helyen gyújtsunk tüzet, és ne dobáljuk el a cigaretta csikkeket. A nyári időben fokozottan ügyeljünk ezekre, hogy megelőzhessük a tragédiákat.

vastag

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés