Rendőrségi hírek Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 02. hétfő, 08:44

12 éves kislányt rontott meg

B. László 19 éves fiatalember négy évvel ezelőtt ismerte meg az akkor még csak 12 esztendős barátnőjét. A fiatalok egymásba szerettek és az érzelmek mellett hamarosan testi vágyaikat is kielégítették. Igaz, erőszakról szó sem volt, hiszen a kiskorú lány is beleegyezett a heti gyakorisággal titokban folytatott szexuális kapcsolatba. A törvény azonban szigorú és megrontás miatt vonta felelősségre a férfit. Bár a szerelmi kapcsolatnak vége szakadt, 2008 nyarán más ügy kapcsán fény derült a fiatalember és a gyermekkorú lány románcára. A lány édesanyja feljelentette a fiút, amiért 14 év alatti, kiskorú lányával többször is közösült. Ez év június 30-án megszületett az ítélet, amelyben a megrontót egy év börtönbüntetésre ítélték, három évre felfüggesztve. Az ítélet jogerős, mivel a vádlott ügyvédje és az ügyész is elfogadta.

Füves cigiért fogház

Füves cigaretta birtoklásáért és kereskedésért állt a kiskőrösi bíróság előtt három huszonéves fiatalember. D. Norbert, K. Károly, F. János a marihuánát évek óta nemcsak rendszeresen fogyasztották, hanem barátaik, ismerőseik részére is továbbadták, ezért cselekedetük a „kábítószerrel való kereskedés fogalmát” is kimerítette. A kiskőrösi ügyészség vádat emelt ellenük, a fiatalemberek beismerő vallomást tettek a büntető eljárás során. Mindhárman hat hónap fogházbüntetést kaptak két év próbaidőre felfüggesztve, a lefoglalt kábítószereket megsemmisítették.

Rács mögött a brutális rabló

Rövidesen megkezdi büntetésének letöltését L. Róbert, aki nemrégiben betört egy idős férfihoz. Nekiesett a zajra felébredő bácsinak, össze-vissza verte és pénzt követelt tőle. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a földön fekvő áldozat nem tud pénzt adni, elmenekült a helyszínről. A tettes rablás kísérlete, magánlaksértés, valamint súlyos testi sértés miatt felel a törvény előtt. Az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta a fiatalembert és július végére ítélet is születik az ügyben. L. Róbert akár 3-4 év fegyházbüntetésre is számíthat.


Csábította a táska

Tizenegyezer forintot és két mobiltelefont is ellopott egy Masina dűlőben parkoló kocsiból ismeretlen tolvaj július 21-én délután három tájban. Az Alsókommaszáció egyik tanyája előtt álló Toyota jobb első ülésén felejtett táska csábította az alkalmi tolvajt, betörte a jobb első ablakot, majd a táskával kereket oldott.

Szünetben is tárgyalják gyorsított ügyeket

Dr. Csanády Zsolt vezető ügyész tájékoztatása szerint, a hatékony bűnüldözés érdekében az ítélkezési szünetben is tárgyalják a gyorsított eljárásban előterjesztett ügyeket. A rendőrség, az ügyészség és a bírák közös célja, hogy minél hamarabb rács mögött legyenek az elkövetők.

-bzs-

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés