Get Adobe Flash player
Salzburgban szép (volt) a nyár... Nyomtatás E-mail
2010. július 28. szerda, 12:29

Kísérőik Eilerné Hollós Ildikó és Hegyi Gabriella tanárnők voltak, akik így meséltek a táborról.
A vadkerti iskolában németül tanuló gyerekeknek meghirdettünk egy nyelvi tábort, amire októberben 24 gyerek jelentkezett. Egy kecskeméti iskolával felvettük a kapcsolatot, ahol szintén egy „csonka” csoport volt, így tudtuk megtölteni a 45 fős buszt. Vasárnap reggel indultunk. Az első napot a megérkezéskor városnézéssel és idegenvezetéssel folytattuk.


Csoportkép a híres Halstatt-i sóbánya közelében

Mi volt a tábor menete?
- A gyerekek 4-4 fős csoportokban dolgoztak, vegyesen kicsik és nagyok. Így jól tudták egymást segíteni. A délelőtti programok között mindig szerepelt valami érdekesség.

Például jártunk a híres  a Halstatt-i sóbányában. Délutánonként pedig kor- és nyelvi szint szerinti csoportfoglalkozások voltak, ottani anyanyelvi tanárokkal. Nagyon élvezték a gyerekek az órákat, legalább annyira, mint a programokat. Sikerélményük volt a német nyelvvel, és ez nagyon nagy eredmény.

Mibe került ez a résztvevőknek?
- A tábor költsége 190 Euro és 16000 Ft volt. Költségkímélés miatt négy részletben szedtük be az összeget. Úgy érezzük, hogy megérte mind a szervezés mind pedig az eredmény tekintetében.

K. L.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés