Get Adobe Flash player
Futás a világ harmóniájáért Nyomtatás E-mail
2010. július 27. kedd, 13:48

 

Dudás Zsolt, Soltvadkert egyik hosszútávfutója is ott volt a megyénket illetve térségünket érintő szakaszon.
- A Gong rádió hirdette, én pedig megkerestem az állomást. Kiskőrösön csatlakoztam hozzájuk. Délelőtt 10 óra 20 perckor indultunk. Kecelen kis ünnepség várt minket: köszöntés, ének, ajándékátadás a városnak és tánccsoport. 15 személy alkotta futók törzsgárdáját.

- Magyarországon több tucatnyian csatlakoztunk hozzájuk, ki mikor és mekkora távon.
- Egy futó Kaliforniából érkezett, a többiek Európában Dublinból indultak. Az írországi kapitány mellé hollandiai, osztrák, svájci, német, 2 ukrán és magyar sportolók társultak. Terveik szerint Moszkváig mennek le. Fáklyát és a különböző országok zászlajait vittük magunkkal.

- Magyarországon hol lehetet kezdeni velük?
- Esztergomból indult a magyarországi szakasz, egészen Tompáig. Én Kiskőrösön csatlakoztam, majd Kecel, Halas, Kunfehértó, Jánoshalma volt az első napom útiránya.  Másnap tovább mentünk Mélykútra, Bácsalmásra, Tompára. Országúton futottunk, felvezetéssel, biztosítással. Részt vettem rajta, mert érdekel az ügy.

K. L.

A Világharmónia Futás az emberiség legnagyobb civil kezdeményezése a békéért, amely máig több mint 140 országba jutott el.
A Világharmónia Futás olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat. A harmóniát jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. Ehhez a váltóhoz lakóhelyéhez közel bárki csatlakozhat egy pár lépésre, néhány utcahosszra, vagy akár kilométerekre is. A Világharmónia Futás ugyanakkor jóval több, mint egy sportrendezvény. A futókat minden településen ünnepséggel köszöntik. Ezeken a helyi harmónia-fesztiválokon a zene, a tánc, az irodalom, és a képzőművészet eszközeivel fejezhetik ki a helyi közösségek a harmónia iránti törekvésüket és elkötelezettségüket. A Világharmónia Futás így tulajdonképpen egy ünnep sorozat, amely végigvonul megyéken, országokon, és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot, és örömöt hirdet. Ez a hatalmas rendezvény különféle kultúrájú, bőrszínű, politikai és vallási meggyőződésű embereket kapcsol össze, akik úgy érzik, hogy a világ egy napon az egység, és a harmónia otthona lehet. Ez egy szolgálat, amelynek célja a nemzetközi barátság és megértés elősegítése. A futást önkéntesek nemzetközi hálózata szervezi, akiket az alapító, Sri Chinmoy, egy jobb világot megálmodó víziója inspirál.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés