Szarvas-ház épül Kiskőrösön Nyomtatás E-mail
2010. július 19. hétfő, 08:17

Ünnepélyes alapkő letétellel kezdődött a Szarvas-ház beruházása Kiskőrösön. Az inkubátorház alapkövét Domonyi László polgármester helyezte el. Köszöntőjében hangsúlyozta a város arculatát is meghatározó épület jelentőségét, és köszönetet mondott a beruházást végző vállalkozóknak.



Endrődi Ferenc, Nuszpel József és Major József összefogásának köszönhetően a modern, és exkluzív épület terveit  Nagy Árpád készítette el. A jelenlévő polgármestereket, vállalkozókat Major József tájékoztatta a beruházás folyamatáról, az inkubátorház feladatáról. Mint mondta, a 142 millió forintos uniós pályázati forrást nyert építkezés tizenhét induló vállalkozást segít majd. A Szarvas Kft jelentős támogatást ad az ide települő vállalkozóknak: működteti a házat és különböző szolgáltatási lehetőségeket nyújt. Major József leszögezte: az önkormányzat támogatása nélkül nem jött volna létre a program, hiszen a város a tulajdonában lévő telket nagy kedvezménnyel adta át a beruházóknak.

 

Az inkubátorházak ötlete egyébként Angliából és az USA-ból származik. Védi, óvja, ápolja az induló kisvállalkozásokat úgy, hogy mesterségesen kedvezőbb környezetet teremt számukra a piaci viszonyoknál. Segít túlélni a kritikus kezdeti időszakot: áthidalni a kis induló tőkével, a kockázatfelmérés hiányával, az csekély piaci és vállalkozásvezetési ismeretekkel jellemezhető vállalkozási startot.

 

Supka Éva

 

 

 

 

Hozzászólások  

 
#1 kavics 2010-07-20 09:28
Kicsit hiányos a cikk! Egy kép lehetett volna arról a tervről, esetleg látvány terv...ha már meghatározza a város arculatát. Talán az olvasókat is érdekelné a dolog. Az sem derül ki, hogy hol lesz.
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés