Kiskőrösi rendőrök keresték a vitorlázógépet Nyomtatás E-mail
2010. július 16. péntek, 08:46

Kiskőrösi rendőrök és tűzoltók kerestek egy bajba jutott vitorlázó-repülőgépet a napokban. A repülőt végül Kecel és Császártöltés között találták meg: az 54-es úttól mintegy 150 méternyire.


Az első hírek még úgy szóltak, hogy Kiskőrös térségében esett le a vitorlázó, de sem sérültekről, sem a pontos helyszínről nem kapott jó ideig tájékoztatást a hatóság. Közben a baleset miatt egy pécsi mentőhelikopter a megadott GPS koordináták alapján elindult Bács-Kiskun megye irányába, mert a kutatócsoportok úgy gondolák, hogy földi úton nehezen lesz megközelíthető a helyszín.

 

Mint utóbb kiderült: a szegedi vitorlázó világbajnokság egyik résztvevője, egy 21 éves nyíregyházi férfi került bajba. Azonban – az első hírekkel ellentétben – nem lezuhant, hanem „terepre” szállt. Szerencsére a pilóta nem sérült meg, a vitorlázógép azonban alaposan összetört, amit a magasból észlelt két angol pilóta, és ők adták meg a GPS koordinátákat.

 

Közben a „terepre szálló” magyar pilóta gyalogosan indult telefont keresni a közelben. Emiatt volt sokáig bizonytalan a helyszín is, amit végül Kecel közelében találtak meg a kutatásban résztvevők.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés