Kiskőrösiek a Bajai Halfőző Fesztiválon Nyomtatás E-mail
2010. július 14. szerda, 09:17

Évről-évre egyre több kiskőrösi baráti társaság kerekedik fel, hogy részesei legyenek annak a Duna-parti mediterrán életérzésnek, amelyet a Bajai Halfőző Fesztiválon a közel százezer résztvevő között szívhatnak magukba.



Így volt ez az idén is, július második hétvégéjén akármerre néztünk a Sugo-parti nagyvárosban, minden „bográcsutcában” találkozhattunk hazaiakkal. Volt, aki alágyújtott a hallének, hogy ország-világ előtt bizonyítsa a halfőzésre való rátermettségét, volt, aki csak „kirándulós-nézelődős- barátkozós, no és természetesen kóstolgatós, kellemes szombat délutáni kikapcsolódásra vágyott.

 

 

Az este hat órai ünnepélyes tűzgyújtás után a mieink bográcsai alatt is fellángoltak az odakészített fahasábok, hogy egy „profi módon” elkészített halászlével tegyék hosszú évekre emlékezetessé a régóta várt családi-baráti programot.

 

 

Mindehhez a hűtőtáskákba rejtett, jól behűtött kiskőrösi fröccs és persze talán némi sör és ásványvíz is kellemes hátteret biztosított. Unalomról pedig szó sem volt, hiszen a meghívott vendégek mindenütt kellemes asztaltársaságnak bizonyultak, és a színpadon is egymást váltották a színes programok egészen késő éjszakába nyúlóan, sőt, a kitartóbbak kivilágos-kivirradtig mulathattak kedvükre.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés