Erőpróba újabb szerkezettel Nyomtatás E-mail
2010. július 09. péntek, 08:49

Kelemen László szkander világbajnoki ezüstérmesünket nemcsak számtalan érméről és kupáiról ismeri az erőpróbákat kedvelő sportolói kör, hanem újabb és újabb saját tervezésű szkanderpadjairól is.



Kelemen László most a legújabb fejlesztésű gépével mutatkozott be a solti büntetés végrehajtási intézetben, ahova a vezetők meghívására érkezett a Fülöpszállási Szkander Egyesület néhány tagjával. A hagyományos szkanderverseny mellett a büntetésüket töltők erőpróbát tettek az új gépen is.

 

- A Szkanderpad III. eredetileg kamionok, teherautók, személyautók vízszintes talajon történő mozgatására készült – mondja a feltaláló sportember. - A tesztelések során jött az ötlet, hogy függőleges irányban sokkal jobb fizikai tulajdonságok mellett mozgatható bármilyen nehezék. Az új géphez kifejlesztett csigás emelő szerkezeten keresztül mozgatjuk az adott súlyt, amit súlyzótárcsák is biztosíthatnak. Ettől azonban sokkal látványosabb, ha egy, vagy két csinos hölgy szolgáltatja a megfelelő terhelést, ami doppingolja az erős embert, és a közönségnek is élményszerű látványt biztosít – fejtette ki a felhasználási lehetőségeket László.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés