Egy éves a fülöpszállási Madarász Suli Nyomtatás E-mail
2010. július 09. péntek, 08:41

Tavaly július 17-én a Magyar Madártani Egyesület szervezésében alakult egy lelkes kis csoport Fülöpszálláson, természetvédőkből, környezetszerető felnőttekből, gyerekekből. Az elmúlt egy év nem telt tétlenül számukra.



Grecs Anita önkéntes madarász elmondta, számos túra, kirándulás, a sok-sok madárfajjal való megismerkedés felejthetetlen élményeket nyújtott a lelkes csapatnak. Emellett egy új gárdát kovácsolt össze a közös hobbi, a közös szemlélet a természetről, a környezet ápolásáról.

 

- A Kelemen-széken madarásztunk és ismerkedtünk a tereppel, távcsővel lestük a Gyurgyalagot, melyek folyamatosan a fejünk fölött cikásztak, a Kék Vércsét, amely 2009-es év madara volt a Vetési Varjúval együtt. Benti foglalkozásként pedig madárhangot hallgatunk, s próbára tettük tudásunkat, vajon felismerjük-e őket hangjuk után. A természet szeretete összehozta a csapatot a katolikus hittanosokkal is, együtt barátkoztunk a természet szépségeivel.

 

Kovács Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őre segítségével megismerkedtünk a miklapusztai résszel és a Duna –menti élővilággal. Pigniczki Csaba előadást tartott a Kanalas gémekről.

 

Télire madáretetőt és madárkalácsot készítettünk. Papp Sára tanító nénivel mézeskalácsot sütöttünk és újrahasznosított anyagokból karácsonyi díszeket, ajándékokat készítünk. Tengölics Margó társunk szervezésével hulladék újrahasznosítási pályázatot hirdettünk, melynek szintén nagy sikere volt.

 

Tavasszal szemetet szedtünk falunkban és az 52-es úton, melyben segítségünkre voltak a Közmunka programban részvevő dolgozók és Kesikné Horogszegi Márta diákjai.

 

A Fülemülék éjszakáján, amit a DVCS partján tartottunk számos család csatlakozott hozzánk a gyülekező vihar ellenére, ahol három pár Fülemülét is hallhatunk énekelni.

 

A Madarász lányaink megméretették tudásukat Dunatetétlenen a Dunatáj Természetvédelmi Közalapítvány szervezésében zajlott Természetismereti versenyen.

 

 

Tanévzáróként meglepően jól alakult a madarász sulis vetélkedőnk, ahol az ifjú madarászok jól vették az akadályokat.

Eredmények:

I. helyezett: Fecskék csapata: Kham Diána, Bíró Beatrix, Perényi Brigitta, Fejszés Andrea

II. helyezett: Vörös Rókák: Pottondi Zita, Lipkovics Renáta, Pottondi Csaba

III. helyezett: Járdi Emese, Bíró Patrik, Szabó Imre, Szabó Erik


vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés