Get Adobe Flash player
Champion-díjas az imrehegyi Béla Borászat Nyomtatás E-mail
2010. július 08. csütörtök, 10:09

Az imrehegyi Béla Borászat kései szüretelésű Imrehegyi Nektár bora Champion-díjat kapott fehér-édes borok kategóriában a nemrégiben megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A Közép-Európa bor-iránytűjének tartott megmérettetésre 522 borminta érkezett be 21 országból, úgyhogy hatalmas és dicséretre méltó eredmény ez az előkelő helyezés.

A Béla Borászati Kft. 2008-as Nektárja már az idei Kunsági Borversenyen is bizonyított, itt 171 benevezett bor között nyerte el a legjobb forgalmi bor címet, és a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa vándordíját.

A csongrádi, a Hajós-bajai és a kunsági borvidék borainak legmagasabb szintű versenye a Duna Borrégiós Borverseny, ahol a 242 benevezett minta között is aranyat kapott a Nektár.

Ezen a megmérettetésen választotta ki a neves szakmai zsűri Bács-Kiskun megye legjobb borait, amelyek egy éven keresztül reprezentálják megyénket a hazai és a külföldi rendezvényeken. A jégborok, illetve kései érésű borok kategóriájában a Béla Borászat 2008-as Nektár desszertbora kapta a Bács-Kiskun Megye Bora 2010 címet.

Külön öröm, hogy szinte az összes kategóriában is térségi borok kerültek az élre. A fehér borok között a soltvadkerti Frittmann Testvérek Kft. 2009-es Ezerjó bora kapta az előkelő elismerést, a rozék között pedig a szintén soltvadkerti Font Pincészet 2009-es Kékfrankos rozéja lett a legjobb.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés