„Tegyük együtt tisztábbá Soltszentimrét” Nyomtatás E-mail
2010. július 07. szerda, 08:23

Soltszentimre önkormányzata a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt 2009. évi pályázatán támogatást nyert a község közvetlen határában a lévő összesen mintegy 1000 tonna hulladék (építési törmeléket, inert hulladékot) ártalmatlanítására.



A Vörösmarty utca végén elhelyezett építési törmeléket, inert hulladékot bezúzták. A projekt azonban ezzel a művelettel még nem ért véget. A felszámolt illegálisan elhelyezett hulladéklerakó helyére az önkormányzat erdőt telepített, melynek ünnepélyes átadását egy környezetvédelmi nappal kötötték össze.

 

A rendezvény keretén belül a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak közreműködésével Környezetvédelmi Vetélkedőn vettek részt a gyerekek június utolsó napján.

 

- Óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos kategóriában 5 fős csapatokban indultak a versenyzők - meséli a részleteket Rakonczay Hermina Mária jegyző. - A vetélkedőnek azt a célt adtuk, hogy a környezetvédelem játékos, kalandos formában legyen jelen a gyerekek mindennapjaiban. A kérdések a korosztályuknak megfelelően állítottuk össze, és több ügyességi valamint logikai feladat is szerepelt köztük. Az óvodásoknál a "Bendegúz" csapat, az alsósoknál az elsősökből álló "Gólyahír" és a másodikosokból álló "Csak csajok"  csapatok holtversenyben, a felsősöknél a "Grün Dragon"  csapat lett az első. A településen hulladékszállítási közszolgáltatást végző SAUBERMACHER Kft. jóvoltából pedig minden versenyző kapott kisebb ajándékot illetve minden versenyzőt kísérőt megvendégeltünk az aktivisták által sütött lángossal a verseny végén. A verseny a Közösségi Parkból indult és a településen végighaladva jutottak ki a versenyzők az új erdőhöz. Az első feladatként, minden csapat nevet választott magának, mely valamilyen módon kapcsolódik a környezetvédelemhez. Készített egy rövid kis bemutatkozó jellegű csapat csatakiáltást és egy „versenylapot”. A megmérettetés 6 állomáshelyen történt és minden versenyzőt külön dicséret illet, mivel nagyon fegyelmezetten, felkészülten és lelkesen vettek részt. Reméljük maradandó marad gyermekeink számára nap üzenete a környezet és természet védelmének fontossága - vallja a jegyzőnő.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés