Bor, zene, tánc, vigalom Tázláron Nyomtatás E-mail
2010. július 06. kedd, 13:15

Bor, zene, tánc, vigalom - ez jellemezte az idei tázlári juniálist. Nem volt ez meglepő a faluban, hiszen minden évben nagy sikerrel rendezik meg a hagyományok ápolását célzó falunapot.



Programokban sem szűkölködtek: bormustrától a főző és sütő versenyekig, volt itt minden, mi szem szájnak ingere. A gyerekeknek kézműveskedés, arcfestés, a sportra éheseknek vetélkedők és a közkedvelt foci kötötte le az idejüket. Az agytornára vágyók pedig sakkban mérhették össze tudásukat. A sporttelep bejáratánál fényképgyűjtemény várta a kikapcsolódást választó lakosságot.

 

A közös ebédnél aztán kiderült, kinek a főztje a legkelendőbb és legfinomabb. Pörkölt kategóriában Csigi Lajos kapott kupát, sülteknél Gulyás Zoltán bizonyult a legügyesebbnek. A legfinomabb salátát Kovács József nevezte a vetélkedésre, közönségdíjat pedig az önkormányzat hortobágyi salátája kapott. Pogácsában sem volt hiány, 15 háziasszony mérette meg tudását és receptjét. Az idén Szabadi Konrádné túrós pogácsája vitte a prímet a különdíjas Vörös Róbertné sajtos rúdjával.

 

Édes sütemények között is nagy volt a választék, Fehér Julianna hájas sütije azonban aratott, csak úgy, mint Hollósi Bernadett cukor tortája. A házi borversenyre 19 helyi termelő nevezett. Vörös bor kategóriában Balogh József remekelt és Péter Zoltán, aki a legjobb fehérbor díját is megkapta. Aranyéremmel jutalmazták Kószó Endre polgármester Ezerjóját is. a virágos kiskerteket is jutalmazták, összesen 61 kerttulajdonos kapott elismerést. A napot hajnalig tartó mulatság zárta.

 

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés