Get Adobe Flash player
Honfoglaló jurta-tábor Kaskantyún Nyomtatás E-mail
2010. július 05. hétfő, 08:39

Izgalmas időutazás, amely négy turnuson keresztül tart Kaskantyún! Mi az? Jurta-tábor, ahol a honfoglaló magyarok életével ismerkedhetnek az érdeklődök "testközelből".



Akit az iskolai tananyagon kívül is érdekel a honfoglalás, és az időben visszalépve át is akarja élni, egy hétig kipróbálni eleink életmódját, valamint szokásait, használná eszközeiket, annak ebben a táborban a helye! Idén 84 kistérségben élő iskolás számára nyílt lehetőség arra, hogy a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetéhez kapcsolódva az ÜDE Kunság kiskőrösi akciócsoportjának közreműködésével a tábor programjait ingyenesen vehesse igénybe.

 

Mindenki kipróbálhatja, hogy milyen egy eredeti jurtában lakni, hiszen a tábor ideje alatt 4 jurtában szállásolják el a táborlakókat. A színes programok is a honfoglalás korához, az államalapításhoz, a magyarsághoz kötődnek, így játékos formában, szinte észrevétlenül ívódik a gyerekekbe a magyarságtudatuk.

 

A tábor ideje alatt minden nap íjászkodnak az „ifjú honfoglalók”, de közösen elkészítik és megkóstolják a honfoglaló magyarok kedvenc fogásait, vagy éppen megtanulják a rovásírás alapjait.

 

Természetesen nem marad ki a lovaglás sem, és számtalan kézműves foglalkozás (nemezelés, agyagozás, gyertyaöntés, csuhézás, kosárfonás, fafaragás, körmönfonás), lovaskocsis és gyalogtúra is színesíti majd a programot.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés