Tartalmas programokkal telt a köztisztviselők napja Nyomtatás E-mail
2010. július 01. csütörtök, 12:01

A 2001 óta munkaszüneti nappá nyilvánított ünnepen a hivatalok, így a minisztériumok, államigazgatási hivatalok, megyei önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az OEP, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények csak ügyeletet tartanak július 1-jén. 1992-ben ugyanis ezen a napon lépett életbe a köztisztviselői törvény.

Az önkormányzatok többsége szervezetten töltötte a napot, mint ahogyan Kiskőrös „hivatalnokai” is. Délelőtt a városházán Bíró László mezőőr Kilimanjaró csodáiba és titkaiba avatta be hallgatóságát. A kiskőrösi hegymászó előadása nagy sikert aratott a kollégák körében.

Barkóczi Tamás főépítész témája lehet, hogy nem volt ennyire izgalmas, a hivatal dolgozói azonban nagy érdeklődéssel hallgatták a szakembertől a városközpont rehabilitációjának terveit, melyről úgy tűnik nem lehet eleget beszélni. A hamarosan induló nagy beruházás részleteit még házon belül sem mindenki ismerte.

 

 

A programot Soltvadkerten az Anna Vendéglő hangulatos kerthelyiségében folytatták, ahova volt aki biciklivel karikázott át. A társaságot igencsak meglepte az óriás pezsgő, amit Domonyi László polgármester bontott az ünnepeltek tiszteletére. Amint azt pohárköszöntőjében mondta: a nehéz és gondokkal, feladatokkal terhelt hétköznapokban meg kell találnunk a közös ünneplés lehetőségét, kell, hogy erőt merítsünk, megújulhassunk. Hangsúlyozta, hogy a város zavartalan működése a lelkiismeretes, felkészült köztisztviselők nélkül elképzelhetetlen lenne. Megköszönte az eddig elvégzett munkát, kérve a további helytállást, mert mint mondta a neheze még csak eztán jön.

Supka Éva

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés