Nagy tételben lopták az áramot Nyomtatás E-mail
2010. július 01. csütörtök, 10:44

Különleges módszerrel, nagyban lopták az áramot egykori és jelenlegi DÉMÁSZ alkalmazottak, akiket az elmúlt hetekben tartóztattak le Kiskőrösön. A két férfi számos környékbeli vállalkozás villanyóráit bűvölte meg, hogy így olcsóbb energiához jussanak.



Az ügyben érintett cégek között többnyire nagyfogyasztók szerepelnek: műanyagipari feldolgozók, hűtőházak, palackozó üzemek és vendéglátó egységek, ám az sem kizárt, hogy magánszemélyeknél is történt áramlopás.

Meg nem erősített információk szerint az ügyletekről az egyik főszervező „jóakarójának” bejelentése alapján szerzett tudomást a hatóság. Majd hosszas titkosszolgálati nyomozást követően helyezték előzetes letartóztatásba a két kiskőrösi férfit, akik feltehetően a főszervezői voltak a nagyszabású bűnügynek, melyben tucatnyi, jelentős áramfogyasztásban érdekelt vállalkozás érintett – olvasható a nol.hu. híreiben.

A gyanúsítottak egyike felhajtotta a nagyfogyasztókat, és ajánlatot tett nekik, hogy a valós fogyasztásnál kisebb értéket mutató órát tudnak számukra felszerelni. Társa – egy volt DÉMÁSZ alkalmazott – pedig az órák átállítását végezte. Jelenleg szakértők vizsgálják, hogy milyen módszerekkel tudták manipulálni a legkorszerűbbnek tartott áramfogyasztói órákat. Úgy tűnik, további fejek hullhatnak még.

Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a lopás bűntettében indult eljárást egy speciális nyomozócsoport végzi. A nyomozás érdekeire hivatkozva azonban egyelőre nem közöltek részleteket a büntetőügyről.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés