Csökkent a bűnözés a kistérségben Nyomtatás E-mail
2010. június 29. kedd, 09:26

Andriska Tibor kapitány az Ország Közbiztonsága Megszilárdításának Programja ismertetésére egyeztető gyűlésre hívta össze a térség polgármestereit, polgárőreit, valamint a bűnmegelőzésben, bűnüldözésben tevékenykedő intézmények képviselőit.



A Fidesz- kormány már korábban is az egyik legfontosabb feladatként a közbiztonság növelését és megszilárdítását sürgette, ezért dolgozták ki ezt a programot. Bár térségünk a közbiztonság szempontjából nem tartozik a veszélyeztetett kategóriába, hiszen megfelelő a rendőri jelenlét a közterületeken és a körzeti megbízottak is ellátják feladatukat, az országos akcióhoz a mi rendőreink is csatlakoztak.

 

Mint a kapitány a gyűlésen elmondta, környékünkön a közeljövő elsődleges feladata a tanyákon élők biztonságának megszervezése, valamint a közlekedési fegyelem további szilárdítása. Hangsúlyozta, hogy ennek érdekében a polgárőrséggel karöltve sűrítik a külterületi járőrszolgálatokat.

A rendőri munka hatékonyságának növeléséhez sürgős feladatunk, hogy maximálisan feltöltsük a létszámot - emelte ki Andriska Tibor.


A kapitány ezután elemezte az idei év rendőri statisztikáit. Mint mondta, a közlekedési statisztikát tovább javították, az év első hónapjaiban a könnyű sérüléssel járó balesetek és az ittas vezetések száma csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest. Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár sok gondot okoznak a vendégmunkások a térségben, de még ennek ellenére is javult a betörési statisztikánk.

 

Kiskőrösön az Alarm Kft által nemrégiben üzembe helyezett térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően ma már nyomon tudják követni a városban történő eseményeket és több napra visszamenőleg tudják rögzíteni a településünk utcáin előforduló eseményeket. Kiemelte, hogy az elmúlt egy hónapban már két baleset és egy betörés, valamint egy rongálási ügyben nyújtott bizonyítékot a rendszer.

 

Annak örülnénk, ha a lakosok biztonságban éreznék magukat, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bűncselekmények száma tovább csökkenjen, a felderítések száma pedig növekedjen- fejezte be beszámolóját a kapitány.

 

Statisztikai adatok az év első 5 hónapjára:


Balesetek 2009 2010

Súlyos                                         22      13

Könnyű                                        28      22

Ebből ittas vezetés                    14       6

 

Bűncselekmények száma 2009 2010

Tázlár                                           35      19

Bócsa                                          19         4

Kecel                                            75      80

Császártöltés                             22      16

Imrehegy                                       3         6

Izsák                                            62       44

Fülöpszállás                              38       28

Soltszentimre                            10       10

Páhi                                             13       12

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés