Vége az érettségiknek Nyomtatás E-mail
2010. június 29. kedd, 07:59

862-en érettségiztek idén Kiskőrösön. Hatvanegyen előrehozott érettségit tettek, nyolcan külsősként álltak a bizottságok elé, 247 fő pedig a 12. évfolyam végzőseként vizsgázott.

73 emelt szintű érettségire vállalkoztak a növendékek, a tanulók közel 10 százaléka. A kötelező tantárgyakon kívül 12 fő választotta a testnevelést, 1 fő ének-zenét, 2 fő franciát, 19-en informatikát, 9-en kémiát, 17-en mozgóképkultúra és médiaismeretet, 29 fő pedig rajz és vizuális kultúrát. Ezen kívül számos diák vizsgázott földrajzból, biológiából és fizikából is. Az eredmények között akadt bukás is, 1 fő magyar-nyelv és irodalom tantárgyból az írásbelin nem érte el a kötelező 10 százalékot sem, valamint matematikából is egy diáknak októberben lesz esélye a javításra.

Az eredményeket tekintve elmondható, hogy a várakozásoknak megfelelő jegyek, illetve százalékok alakultak. A vizsgák törvényes keretek között folytak, minden botránytól mentesen - mondta Mádai Gellért igazgatóhelyettes. A hatosztályosok most is hozták a formájukat, a legjobb eredményeket ők produkálták. Nem volt ritka a minden tantárgyból jeles érettségi sem a szorgalmas és jól felkészült diákok körében.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés