Get Adobe Flash player
Kiszűrik a forgalomból a roncsautókkal száguldókat Nyomtatás E-mail
2010. június 23. szerda, 08:20

Azonnal kiszállítják a sofőrt az autóból, ha a gépjármű műszaki állapota veszélyezteti a közlekedésbiztonságot. Akkor sem lehet tovább hajtani, ha a tulajdonjog nehezen tisztázható, például, ha nincs az új tulajdonos nevén az autó, de már lejárt az eladás utáni türelmi idő.

Amennyiben a sofőr nem tudja megoldani az autó elszállíttatását, a rendőrség hivatalos úton egy bérelt telephelyre viteti a gépjárművet. Természetesen a szállítás díja, valamint az őrzés költségei a tulajdonost terhelik. Amennyiben a tulajdonos nem vállalja a költségeket, a kocsit kivonják a forgalomból és az autóbontóba szállítják.

Tavasszal a lakossági fórumokon merült fel az igény arra, hogy fékezzék meg a rendőrök a roncsautókkal száguldozókat. Azóta még szigorúbban járnak el a renitensekkel szemben, és kiemelt fontossággal kezelik a problémát. Jelenleg hét autó vár a sorsára a roncstelepen, két hónap alatt összesen tizenöt műszakilag kifogásolható gépjármű került a zúzdába - tudtuk meg Kothencz Zoltántól, a közlekedésrendészeti osztály vezetőjétől.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés