Vadkerté a repülős kupa Nyomtatás E-mail
2010. június 18. péntek, 10:15

A Kiskőrös Sólyom Repülő Egyesület szervezésében rendezték meg június 6-án a kiskőrösi repülőtéren az ultrakönnyű repülők köztársasági kupájának egyik elődöntőjét.



A Szabó József vezetésével működő egyesület tagsága már napokkal a rendezvény előtt hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy repülésre alkalmassá tegyék a pályát, hiszen az esőzések miatt szinte mindenütt víz borította a repteret. Vasárnap reggelre végül is minden akadály elhárult, így kezdetét vehette a nem mindennapi látványosságokat ígérő program, amelyre mintegy húsz repülővel érkeztek a versenyzőkön kívül szurkoló repülős társak is.

 

A magas színvonalú kuparangadón tíz géppel öt négyfős csapat mérte össze erejét, ügyességét és repülőtudását szalagos lufivadászat, híd alatti repülés, bombázás és célra lövészet versenyszámokban. A kiélezett küzdelemben a legkevesebb hibaponttal végül is a soltvadkertiek – Győri Zoltán, Demeter János, Szekeres Imre, Magyar Gyula - győztek, az izsákiak csapata – Fekete Imre, Ritter Attila, Ritter János, Ritter Dominik - lett a második, a harmadik helyen pedig a nyíregyháziak fejezték be a versenyt.

 

A negyedik helyen egy vegyes csapat, Kelemen János, Szabó József és két nyíregyházi versenyző lett a befutó, az ötödik helyet elért kiskőrösieket Szentesi Sándor, Szentgyörgyi Tibor, Zsellér György, valamint Balogh Csaba képviselte.

A hazaiak a vendéglátásról sem feledkeztek meg, a vadpörkölt és a babgulyás mellett még kiskőrösi szaladgálós rétes is szélesítette a menüt.

A verseny színvonalát mindenki dicsérte, mint mondták: nagyot alakítottak a szervezők.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés