A kiskőrösi rendőrök is segítik az árvízkárosultakat Nyomtatás E-mail
2010. június 17. csütörtök, 08:59

Az elmúlt évtizedek legnagyobb rendőri mozgósítását éltük át az elmúlt napokban. Az ország több területén kialakult árvízi veszélyhelyzet kezelésében rendőrök ezrei vettek részt, a gátak, emberéletek, házak, anyagi javak mentése érdekében.


 

A rendőrök azonban nem csak a veszélyhelyzet elhárításában, hanem azt követően az árvízkárosult lakosság életkörülményeinek javításában is aktív szerepet vállalnak, így elindítottak egy önálló segélyezési rendszert.

Június 16-tól a kiskőrösi rendőrkapitányságon is létesítettek adománygyűjtő helyet, ahol a lakossági felajánlásokat - elsősorban tartós élelmiszer, tisztítószer, ágynemű, takaró, építőanyag, informatikai, híradástechnikai eszköz, bútor stb. - fogadják – lehetőség szerint becsomagolva - minden nap 08.00 – 20.00 óra közötti időben.

Ezeket a karitatív szervezetekkel és az érintett önkormányzatokkal egyeztetve juttatják majd el a bajba jutottak számára.

Készpénz adomány elfogadására a BM által létesített „segítsünk az árvízkárosultakon” számlán van lehetőség, amelynek száma: 10032000-01220122-50004009

Az akció egyéb részleteiről a www.police.hu/bacs internetes oldalon olvashatnak.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés