Két keréken Kiskőröstől Puláig Nyomtatás E-mail
2010. június 08. kedd, 11:40

Motorozni jó - hirdetik a Kiskőrösi Motoros Baráti Kör tagjai. Bár soltvadkerti nagy találkozójuk idén az eső miatt elmaradt, azért ők nem gubbasztanak otthon. Május utolsó hétvégéjén bejárták Szlovénia és Horvátország gyönyörű tájait. Élménybeszámolót kaptunk tőlük.



- Eredeti tervünk az volt, hogy május utolsó hétvégén kipihenjük a motoros találkozó fáradalmait. Ezért megkértük kitűnő túraszervező barátunkat, Tóth "Topiker" Imrét, szervezzen egy hosszú hétvégét a klubnak és néhány barátunknak. A motoros találkozó ugyan meghiúsult az időjárás miatt, de a közös túra élményéről nem voltunk hajlandóak lemondani, bármilyen is volt az időjárás előrejelzés! - mesélik a kőrösi motorosok.

 

Május 29-én reggel, 13 motor 16 utasa gyülekezett a megbeszélt helyen, hogy nekivágjon az összesen 1700 km-es túrának.

Első nap, úti cél: Szlovénia, Bled. Kitűnő időben motorozva, kora délutánra szerencsésen megérkezett a csapat. Még aznap körbejárták a tavat, megnézték a tó fölött magasodó várat egy kiadós gyalogtúrába foglalva. A környezet, a táj lélegzetelállítóan gyönyörű! A magas hegyek közé ékelődve kis tó, várral a fölé magasodó sziklán, a szigeten kis templomocska, valóságos gyöngyszem.

 

Második nap, úti cél Horvátország, Krk sziget bejárata volt. Nem hagyhatták ki útközben a Postojnai cseppkőbarlangot sem, amely Európa egyik legnagyobb kiterjedésű barlangrendszere. Közel 20 km hosszú feltárt járat, amelyből 5 km a látogatható szakasz. Ennek egy részét kisvonattal, a többit gyalogszerrel lehet bejárni a 1,5 órás túra folyamán. Késő délután érkeztek motorosaink a szállásukra, az estét beszélgetéssel, pihenéssel töltötték.

 

Harmadik nap, úti cél: Pula. A tengerparti sziklákba vájt úton kanyarogva jutottak el Isztria legszebb és legrégibb városába, Pulába. Több órába telt, míg az útikönyvekből összegyűjtött információk alapján sorra felkeresték a legérdekesebb látnivalókat a történelmi belvárosban. Megnézték az Amfiteátrumot, Herkules templomát, az Aranykaput és természetesen a kikötőt, majd a félsziget belseje felé vették az irányt. A hegyeken átmotorozva visszatértek a szálláshelyre. A bátrabbak a délutánt fürdőzéssel töltötték, az alig 18 fokos vízben.

 

- Mindent összevetve, kis hazánknál természetesen nincs szebb, de azért el kell ismerni, szomszédainkat is szép helyen rakta le a gólya! - mondják a baráti kör tagjai. - Konzekvencia:1. motorozni jó, 2. csapatban motorozni még jobb, 3. BARÁTOKKAL MOTOROZNI A LEGJOBB!

V. Nagy Melinda

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés