Get Adobe Flash player
Véget ért az asztalitenisz szezon Nyomtatás E-mail
2010. június 08. kedd, 11:33

Júniusban véget ért az idei asztalitenisz szezon. Ambrus Krisztina (Variens) az ifjúsági Európa-ranglistán a 9., a világranglistán pedig a 18. helyén zárta az évet. Az Akker-Plus Soltvadkerti TE az ötödik helyet szerezte meg az Extra Liga küzdelemsorozatában.



Ambrus Krisztina a magyar válogatott színeiben vett részt a lengyelországi ifjúsági Pro-Tour versenyen május 25-30.között. Egyéniben a legjobb nyolc közé jutásért vereséget szenvedett, Madarász Dórával és Nagyváradi Mercédesszel alkotott csapatuk viszont Portugáliát és Csehországot is magabiztosan legyőzte. A négy közé kerülésért csupán egy hajszállal, 3:2-re kaptak ki Németország válogatottjától.

Párosban Madarász Dórával nem került be a legjobb 16 közé, ebben a felállásban valószínűleg nem indulnak többet versenyeken. Krisztina jelenleg budapesti és tatai edzőtáborok sorozatával készül a július 16-26. között Isztambulban megrendezendő ifjúsági Európa Bajnokságra.

 

Az Akker-Plus Soltvadkerti TE egy vereséggel és fölényes győzelemmel zárta a szezont. A bajnok BSE csapatától 6:2-re kikaptak, Ambrus Krisztina Braun és Iszajeva ellen is nyert, de végül a papírforma érvényesült. Június 2-án 7:0-s diadalt arattak a Tolna fölött, így összesítésben az ötödik helyet szerezték meg a 18 fordulóból álló asztalitenisz szuperbajnokságban.

 

A megyei I. osztályú bajnokságban a Soltvadkerti TE I. Akker-Plus csapata bronzérmet szerzett, a Soltvadkerti TE II. Agrotechnika a hetedik helyen zárt. A megyei II. osztályban versenyző Soltvadkerti III. TE Matécsa a dobogó második fokára állhatott fel, a Soltvadkerti TE IV. Hardt-Speednet azonos pontszámmal a negyedik lett. A Soltvadkerti TE V. Poli-Farbe a harmadik helyen fejezete be a megyei III. osztály versenysorozatát.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés